Zivinice 7'nci 'kardeş şehir' oldu

Güncelleme Tarihi:

Zivinice 7nci kardeş şehir oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 13:22

Zivinice 7'nci 'kardeş şehir' oldu

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU Belediyesi ve Bosna Hersek'in Zivinice Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
Daha önce 6 belediye ile 'kardeş şehir' protokolü imzalayan Bolu Belediyesi, 7'nci protokolü Zivinici Belediyesi ile yaptı. Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bosna bizim tarafımızdan bakıldığında çok özel bir yer. Hatta İstanbul bile daha fethedilmeden önce Kosova Savaşı yapılmış ve o bölgeler alınmış. Bizim Osmanlı ile olan bağımız Cumhuriyetten sonra biraz kopmuş gibi görünse de Bosna Hersek’in Osmanlı ile olan bağları, gelenek ve görenekleri halen daha devam etmektedir. Bosna Hersek’e gittiğinizde kendinizi Türkiye içinde herhangi bir ile gitmiş gibi hissedersiniz çünkü oradaki insan yapısı tamamen bizimle özdeş. Ayrıca bizi çok seviyorlar hatta bu benim fikrim ki onlar bizim onları sevdiğimizden daha çok bizi seviyorlar" dedi.
Zivinice Belediye Başkanı Samir Kamenjakoviç ise Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile kardeş şehirler konusunda yürüttükleri proje olduğuna değinerek, "Bu proje sonucunda Bolu ile kardeş şehir olmak için görüşmeler yaptık. Sonucunda bugün imzalayacağımız protokol ile Bolu ile kardeş şehir olacağız. Bundan duyduğum memnuniyeti ve mutluluğu sizlere anlatamam. Dört gündür Bolu’dayız ve Bolu gerçekten çok güzel bir şehir. Başkanımız çok başarılı ve çalışkan bir başkan. Bolu’nun insanları da çok misafirperver ve sıcakkanlı, biz burada çok güzel ağırlandık. Ben sizleri de Zivinice’ye bekliyorum ve bu kardeşliğin hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Zivinice Belediye Başkanı Samir Kamenjakoviç karşılıklı protokolleri imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!