ZİÇEV ve İFOD zihinsel engelli çocuklar için buluştu

Güncelleme Tarihi:

ZİÇEV ve İFOD zihinsel engelli çocuklar için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 13:23

ZİÇEV ve İFOD zihinsel engelli çocuklar için buluştu

Haberin Devamı

TÜRKİYE Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) İzmir Şubesi, vakfın kuruluşunun 35. yılını İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlediği mini bir gösteriyle kutladı.

İzmir'in Alsancak semtinde, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan çocuklar, oluşturdukları kortejle yürüyüşe geçerek, yol boyunca müzik ve dans gösterilerini sundu. Kutlamaya çevredeki vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Müzik ve dans yeteneklerini sergileyen çocuklara alkışlarla  moral verildi.

1982 yılında Ankara'da çocukları zihinsel engelli bir grup aile tarafından kurulan ZİÇEV'in 35. kuruluş yılı kutlamaları İFOD ile birlikte devam etti. Kutlamalar vakfın Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölye çalışmalarına 'Sevgimiz Yeter' projesi ile katkı sağlayan İFOD ile birlikte gerçekleştirildi. İFOD Yönetim Kurulu Üyesi Berna Fişek Kızıltan ve üyeler, ZİÇEV'i yalnız bırakmadı.

Vakfın, Türkiye'de zihinsel engelli çocuklar için kurulan ilk sivil toplum örgütü olduğunu hatırlatan ZİÇEV İzmir Şubesi Müdürü Sevilay Adıgüzel, "Türkiye genelinde 14 şube bulunuyor. Yaklaşık 2 bin 500 zihinsel engelli çocuğumuza eğitimler veriyoruz. İzmir şubemizde ise 75 çocuğumuz var" dedi. Zihinsel engelli çocuklara mümkünse sıfırdan başlayarak ömür boyu eğitim ve sosyal destek vermek için çalıştıklarının altını çizen Adıgüzel, "Toplumda farkındalığı artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Engelliler içinde irade gücü olmadığı için en fazla korunmaya, kollanmaya ve şefkat görmeye muhtaç olanlar zihinsel engellilerdir. Ailelerin en büyük sıkıntısı kendilerinden sonra çocuklarının ne olacağıdır. Biz vakıf olarak 35 yıldır bu durumdaki ailelerimizin her anında yanındayız" diye konuştu.

ZİÇEV ile IFOD un 1.5 yıl önce 'Sevgimiz Yeter' projesi ile bir araya geldiğini ifade eden İFOD Yönetim Kurulu üyesi Berna Fişek Kızıltan ise, "Proje kapsamında çocuklarımıza fotoğraf eğitimleri verdik. Onların çektikleri fotoğraflardan oluşan bir de sergi açtık. Aynı zamanda fotoğraf atölyeleri esnasında bizim arkadaşlarımız da çocuklarımızı fotoğrafladılar. Bugün dernek merkezimizde bu fotoğraflardan oluşan bir sunum yaparak onlara sürpriz yapacağız" dedi.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!