Zehirli eller ölüm saçtı

Güncelleme Tarihi:

Zehirli eller ölüm saçtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 15:58

Çankaya Portakal Çiçeği Sokak’taki Hülya Parkı’nda, mahalle sakinleri tarafından sahiplenilerek bakılan köpekler, fare zehiriyle katledildi. Katliamı gerçekleştirenlerin bulunmasını isteyen vatandaşlar “Caydırıcı cezalar uygulanmalı“ dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Portakal Çiçeği Sokak’ta çevre sakinleri tarafından sahiplenilen ve Hülya Park’ta bakılan 2 köpek, kimliği belirsiz kişiler tarafından fare zehiriyle öldürüldü. Kömür ve Oğlum ismini verdikleri köpeklerin katillerinin yakalanarak cezalandırılması için savcılık ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunanan vatadandaşlar, yaşananların kendilerini tedirgin ettiğini dile getirdi. Kömür ve Oğlum’a yem vermek için parka geldiği sırada iki hayvanında mama kutularına fare zehiri bırakıldığını fark ettiğini belirten Şenay Rosa şunları söyledi:

Zehirli eller ölüm saçtı

ZEHİR PARKA DA BULAŞTI

“Park alanına bırakılan zehir buradaki diğer canlılar için de tehlike oluşturdu. Köpeklerin öldüğü alanın çevresinde yem attığımız güvercinlerin de çoğunun cansız bedenine rastladık. Bu parkın hemen yanında okul var ve buradaki çocuklar her gün parkın yeşil çimleri üzerinde zaman geçiriyor. Yarın bir gün bu çocuklara da tehlike yaratmasından korkuyoruz.

Haberin Devamı

KATİLLER YAKALANIP CEZALANDIRILSIN

Katledilen hayvanlar sahipsiz değildi, bugüne kadar da kimseye zarar vermedi. Biz Kömür ve Oğlum’un ölümüne şahit olduk ancak her yerde bu katliam devam ediyor. Onu sahiplenenen mahalleliler olarak katillerinin yakalanarak ceza alması için savcılığa ve bakanlığa suç duyurusunda bulunduk. Bu gibi durumları engellemek için caydırıcı cezalar uygulanmalı.”

SOSYAL MEDYA KÖMÜR VE OĞLUM’UN KATİLLERİNİ ARIYOR

Gerçekleşen katliam sonrası hayvanseverler sosyal medya üzerinden harekete geçti. Change.org’ta ‘Bakımevi Gerçekleri’ isimli kullanıcı tarafından ‘Çankaya Portakal Çiçeği Katili Bulunmalı’ başlığıyla başlatılan imza kampanyasını şu ana kadar bin 603 kişi destekledi.

ZEHİRLEYENE HAPİS CEZASI GELİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı hayvan hakları temsilicileriyle yaptığı görüşmeler sonrasında hayvan hakları konusunda yeni bir yasa taslağı hazırladı. Hayvanseverlerin yasalaşmasını desteklediği taslak, sokak hayvanlarını kasten öldüren, ölmüş ya da öldürülmüş hayvanları gıda amaçlı piyasa süren, hayvanlara cinsel ilişkide bulunan veya dövüştüren kişilerin hapis cezasına çarptırılmasını ön görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!