Zabun: Nefes kredisi 16,5 milyona çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Zabun: Nefes kredisi 16,5 milyona çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 15:07

Zabun: Nefes kredisi 16,5 milyona çıkarıldı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, yönetim kurulu olarak aldıkları kararla 5,5 milyon lira olan nefes kredisini kaynak aktararak 16,5 milyon TL'ye çıkardıklarını söyledi.



Global ekonomide yaşanan daralmayı çözmek ve uygun faizli finansman sağlamak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile odaların birlikte başlattığı nefes kredisi ile KOBİ'lere kredi kullandırılmaya devam ederken Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası da nefes kredisinde finansmanını artırdı. Konu hakkında bir açıklama yapan Serdar Zabun şunları söyledi.



"Gelen taleplerin yoğunluğu üzerine Odamız Yönetim Kurulu'nun kararı ile 5,5 milyon TL'lik kaynak 16,5 milyon liraya çıkarılarak üyelerimizin hizmetine sunulmuştur. Bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı'nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyon dışında üyelerimizden herhangi bir masraf veya komisyon talep etmeyecektir. TOBB Nefes Kredisi'nde Kredi Garanti Fonu (KGF) KOBİ'lere yüzde 85 oranında kefalet sağlayacaktır. KOBİ niteliğindeki üyelerimiz, TOBB Nefes Kredisi'ne başvurabilmek için öncelikle Odamızdan TOBB Nefes Kredisi İçindir ibareli faaliyet belgesi alacaktır. Daha sonra üyelerimiz Ziraat Bankası ve Denizbank'ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecektir. Bankaların ve KGF'nin yapacağı değerlendirme sonucu olumlu çıkması durumunda TOBB Nefes Kredisi kullandırılacaktır. TOBB Nefes Kredisi her bir üyemiz için 1 kez kullandırılacaktır. TOBB Nefes Kredisi, bankaların daha önce kullandırdıkları kredilerin kapaması için kullandırılamayacaktır. KOBİ'lerimizin faaliyetlerinde onlara destek niteliğindeki bu yeni kaynağın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!