Zabun: İstihdam ve enerji giderleri desteklenmeli

Güncelleme Tarihi:

Zabun: İstihdam ve enerji giderleri desteklenmeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 14:19

Zabun: İstihdam ve enerji giderleri desteklenmeli

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat  hedefine ulaşabilmesi için atılan adımlara ek olarak üretim, istihdam ve enerji giderlerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin 2017 yılının ikinci çeyreğindeki yüzde 5.1'lik büyümesini değerlendiren Serdar Zabun, ihracat ve sanayi üretimindeki olumlu tablonun büyüme rakamlarına yansıdığını söyledi.
Büyüme oranlarının Türkiye ekonomisinin güçlü bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Zabun, özellikle sanayi üretimindeki gelişmeler ile üretimin geçen yıla oranla artmasının da özel sektöre verilen her desteğin karşılığının gerek ihracat gerekse de büyüme olarak alındığının göstergesi olduğunu kaydetti. Zabun, "Türkiye'nin 500 miyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına yönelik atılan tüm adımlar, üretimi, istihdamı ve enerji giderlerini destekleyen yeni teşvik politikaları ile güçlendirilebilirse, özellikle KOBİ'ler başta olmak üzere iş dünyamıza çok önemli bir ivme kazandırılması mümkün olacaktır" diye konuştu.
2017'DE 9 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ
Büyüme rakamlarının Kahramanmaraş'ta ihracat ve istihdam konusunda olumlu yansımaları olduğunu belirten Serdar Zabun, şöyle devam etti.
"Geçen yıl 300 ihracatçı şirketiyle 120 ülkeye 850 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Kahramanmaraş'ın 2017 yılının ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre ihracat rakamları yüzde 9 artarak 623 milyon dolar oldu. Kahramanmaraş'ta istihdam açısından çok önemli gelişmeler sağlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın milli istihdam seferberliğine en güzel yanıt veren şehirlerden birisi Kahramanmaraş oldu. Geçtiğimiz yılbaşından buyana Kahramanmaraş'ta 9 binin üzerinde ilave istihdam oluşturulmuştur. Bugün 142 binin üzerinde özel sektör çalışanı ile Kahramanmaraş istihdam alanında da kahramanlığını ortaya koymuştur."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!