Zabıtanın galeri takvimi

Güncelleme Tarihi:

Zabıtanın galeri takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 16:38

Büyükşehir Meclisi’nin, şehir dışına taşınmaları için 1 Mart’a kadar süre verdiği kent içindeki 2’nci el oto galerilerilerinin taşınmasıyla ilgili olarak zabıta müdürleri bir araya geldi. Toplantıda, oto galerilerin taşınması için görev paylaşımı ve adres tespiti yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, şehir dışına taşınmaları için 1 Mart’a kadar süre verdiği kent içindeki ikinci el oto galerilerinin son durumu için toplandı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak başkanlığında, önceki gün yapılan toplantıya oto galerilerin yoğunlukta olduğu merkez ilçelerin zabıta müdürleri katıldı. Planlı işbirliği için yapılan toplantıda, ikinci el araçların alım-satımını gerçekleştiren oto galeriler ile emlak bürosu adı altında otomobil alım-satım işleri yapan işletmelerin şehir dışına çıkarılması görüşüldü. Bölgesel adreslere göre tespit edilen galerilerin 1 Mart’a kadar şehir dışına taşınması için tebligat ve takibi konusunda görev dağılımı yapıldı. İzlenecek yol, plan ve işbirliği uygulamalarından hareketle hazırlanan çalışma takviminde öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

Haberin Devamı

TAŞINMAYANIN ARACI ÇEKİLECEK

* Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu, konuyla ilgili olarak 15 Şubat’ta yeniden toplanacak.
* 16 Şubat’ta Ankara Valiliği’nde bir toplantı daha yapılacak.
* Oto galeriler adreslerine göre bölgesel olarak ayrılarak, görev dağılımı yapılacak.
* Tespit edilen oto galerilere taşınmaları konusunda tebligat verilecek.
* Meclis kararına uygun olarak oto galeriler, Akyurt’taki OTONOMİ’ye taşınacak.
* 1 Mart tarihine kadar taşınmayan oto galerilerin ruhsatları iptal edilecek, iş yerleri mühürlenecek, araçları çekilecek.

OSTİM VE OVACIK PAZARLARI DA YOLCU

Zabıta Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, oto galerilerin yanı sıra kentin çevresindeki 2’nci el oto pazarlarının da kaldırılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda OSTİM ve Ovacık’taki 2’nci el oto pazarlarına da son verilecek.

KAMYONLAR KAZAN’A GİDECEK

Toplantıda, Büyükşehir Meclisi tarafından 1 Mart’a kadar şehir dışına taşınmaları kararlaştırılan Şaşmaz’daki ağır tonajlı araçlar ile depoların son durumu da masaya yatırıldı. Kazan’daki lojistik üssüne taşınmaları ön görülen ağır tonajlı araç ve depolardan yerini değiştirmeyenlere cezai işlem uygulanmasına karar verildi.

Haberin Devamı

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Kentte, taşınmaları yıllardırıgündemde olan ikinci el oto galeri ile ilgili karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14 Ocak 2016 tarihli toplantısında alındı. Galericilere taşınmaları için 1 Mart’a kadar süre verilmesinin talep edildiği ve AK Parti, CHP ve MHP gruplarının oy birliğiyle kabul edilen Başkanlık Yazısı’nda, şu ifadeler yer aldı:
“Şehrimizde bulunan 2’nci el oto alım satımı (galeri) yapan işyerlerinin bu amaçla ayrılan bölgelerine taşınması için 1 Mart 2016 tarihine kadar süre verilmesine, süre sonunda taşınmayan işyerinin ruhsatlı olup faaliyet gösterenlerin ruhsatların iptaline, taşınmaların sağlanmasına takiben taşınmayan işyerlerinin mühürlenerek faaliyetten men edilmesi halinde sorunun çözümüne katkı sağlayacağı düşünülmektedir.”

Haberin Devamı

8 YILDIR GÜNDEMDE

Ankara Hürriyet, 2008’de İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile taşınması ilk kez gündeme gelen 2’nci el oto galerileriyle ilgili, bir türlü beklenen adımın atılamadığı süreci derledi. 8 yıllık zaman diliminde özetle şu gelişmeler yaşandı:
- 2008’de İçişleri Bakanlığı, kent merkezinde faaliyet gösteren 700’ün üzerindeki oto galerisine şehir dışına taşınmasını mecburi kılan bir genelge yayımladı.
- 2009’da eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “İfadem kesin uyarıdır. Tek tek il değerlendirmesine başlayacağım. Oto galerileri kesinlikle il dışına çıkarılacak” açıklamasını yaptı.
- 2009’da Ankara Valisi olarak görev yapan Kemal Önal, “Tabi biz de istiyoruz oto galerilerinin şehir dışına çıkarılmasını. Tabi bu esasında belediye meclisine verilmiş bir görevdir. İmar yetkisi tamamen belediyenindir. Belediyede bu işlerin yürümediğini görünce, sayın bakanımız valileri devreye sokmak istedi. Bize verilen talimatı aynen belediye başkanına ilettik. Bu işin takipçisiyiz” diyerek konuyu belediyeye yönlendirmişti.
- 2010’da göreve gelen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de 2’nci el oto galerileri konusuna sık sık dikkat çekmiş ve bir açıklamasında şöyle demişti: “Şehrin en kıymetli, korunması gereken yerleri, yollarıyla ve kaldırımlarıyla otomobil pazarıdır. Bu durum kabul edilemez.”
- 2011’de eski Vali Yüksel bir genelge yayımlarken, genelge kapsamında bir ay içinde Ankara’da 50 civarında ruhsatı olmayan galeri kapatılmış, duruma tepki gösteren galerici esnafı da çözüm istediklerini belirterek yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!