Zabıtadan kalorifer kazanı yakma eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Zabıtadan kalorifer kazanı yakma eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 13:10

Zabıtadan kalorifer kazanı yakma eğitimi

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kurum, kuruluş ve apartmanlarda görev yapan teknik personellere 'Doğalgaz ve Kalorifer Kazanı Yakma' eğitimi veriyor.
Hava kalitesinin iyeleştirilmesi çalışmaları kapsamında, Zabıta Daire Başkanlığı ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle düzenlenen eğitimde, Makine Yüksek Mühendisi Serdar Gültutan tarafından hava kirliliğini yaratan unsurlar, hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, doğru kazan yakma teknikleri, çevre kirliliğinin önlenmesi, yakıt tasarrufu, sağlık ve güvenlik konularında bilgiler verildi.
Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, kullanılacak yakıtların yanma veriminin artırılmasını, buna paralel olarak yakıt tüketimi ve bacadan atılan kirletici emisyonlarının azaltılmasını sağlayarak hava kalitesinin artırılması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Yıldırım, "Kalorifer kazanları, katılımcılara öğretilen tekniklerle yakıldığında hem hava kirliliği önlenir, hem de yakıtın bacadan uçmasını önleyerek apartman ekonomisine de katkı sağlanır. Ayrıca binaların güvenliğinden, kalorifer kazanın yakılmasından ve kazan güvenliğinden apartman görevlileri sorumlu olduğu için, katılımcılara doğru yakma tekniklerinin çok önemli olduğu hatırlatılmakta, bina ve kazan güvenliği konusunda bilgilendirilmektedir" dedi.
12-13 Ekim tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası işbirliği ile gerçekleştirilen eğitime katılan kursiyerlere sertifika verilecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!