YYÜ Rektörü Battal: Ürdün ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

YYÜ Rektörü Battal: Ürdün ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 12:53

YYÜ Rektörü Battal: Ürdün ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz

Haberin Devamı

Orhan AŞAN- Arif KARAKAŞ/VAN, (DHA)- VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ürdün ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Battal, ziyaretlerin çok verimli geçtiğini belirterek, "Nisan ayı sonu itibariyle Arap Üniversiteler Birliği Başkanıyla, Genel Sekreteri ile mutabık kaldık. Arap üniversitelerinin rektörleri, Türkiye’nin ve bölgenin farklı üniversitelerinin rektörleri Van’da buluşacak." dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ürdün’e 5 gün süren bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerin verimli geçtiğini söyleyen Battal, "Daha önce yapmış olduğumuz ziyaretler gibi burada da hem öğrenci alışverişi hem de öğretim elemanları değişimi kapsamında görüşmeler yaptık. Ayrıca bizim protokolümüz var. Bu protokol kapsamında görüşmeler yaparak çeşitli protokoller imzaladık. Dolayısıyla bundan sonrada Ürdün’deki üniversitelerle ilişkilerimiz çok sıkı devam edecek. Ürdünlüler, Türkiye’yi çok seviyorlar, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı özel bir sevgileri var. Bu ziyaretimiz çok anlamlı oldu." dedi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan Arap Üniversiteler Birliği ile de protokol imzaladıkların belirten Battal, şöyle konuştu:
"Oradaki birçok üniversiteyle görüştük. Oradaki Arap üniversitelerinin hepsi orada bir birlik kurmuşlar. Birliğin merkezide başkent Amman’da bulunuyor. Birliğin başkanıyla da görüştük ve bu görüşmemiz de çok olumlu geçti. Ürdün’ün, tarım bakanı ile görüştük, bakanlıkları çok yakın zamanda buraya bir grup gönderecek. Bakanları ülkelerin de bir Veteriner Fakültesi kurmak istediklerini söyledi. Bizde YYÜ’nün Veteriner Fakültesinin köklü ve güçlü olduğunu söyledik. Biz yaptığımız protokollerin hayata geçmesini istiyoruz, kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Bu yüzden önümüzdeki Nisan ayı sonu itibariyle Arap Üniversiteler Birliği Başkanıyla, Genel Sekreteri ile mutabık kaldık. Arap üniversitelerinin rektörleri, Türkiye’nin ve bölgenin farklı üniversitelerinin rektörleri Van’da buluşacak, güzel bir toplantı yapacağız. Burada hem üniversitelerimizin birimlerini görmüş olacaklar hem de bu birimlerde görev yapan hocalarımızla tanışmış olacaklar. Bizde öğrencilerimizi gönderelim dedik, özellikle Arap dili ve edebiyatına merakı olan öğrencilerimizi gönderelim istiyoruz, bu anlamda çok güzel anlaşmalarımız oldu."

Türkiye ile Ürdün’ün ilişkilerinin daha çok gelişmesi gerektiğini ifade eden Battal, “Bizim onlarla bazı sorunlarımız ortak, aynı coğrafyada yaşıyoruz. Ama onların bir de spesifik sorunları var. Özellikle çok ciddi bir su sorunları var. Normalde ziraat ve tarım ile geçiniyorlar bu anlamda onlara çok ciddi anlamda katkı sunacağımızı umuyorum. Son dönemde özellikle daha az su birim alandan daha çok verim elde etme amaçlanıyor. Onların da bizim de karşılıklı birbirimize katkılarımız olacaktır. Karşılıklı bilimsel alışverişler olacak. İlişkiler anlamında geç kalmışız aslında bu ilişkilerimizi hızlandırarak bu açığı kapatacağımızı umuyorum." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!