Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul için saygı geçişi

Güncelleme Tarihi:

Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul için saygı geçişi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2018 12:48

Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul için saygı geçişi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, artık her 5 Kasım'da deniz uçağı gemisini topçu atışlarıyla batırarak dünya savaş tarihine adını yazdıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker için Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği'yle (AKSAN) anma programı düzenleyecek.

1'inci Dünya Savaşı'nda Fransa'nın 'Paris 2' ve İngiltere'nin 'Alexandra' adlı savaş gemilerini batıran birliğin komutanı Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, tarihte bir ilki başararak bir deniz uçağı gemisini topçu ateşiyle batırdı. Muratpaşa Belediyesi'nin, Antalya'da yazılan bu destanın anlatıldığı 'Ben Bir Türk Zabitiyim' adlı kitabının son baskısını yapmasıyla başlayan 'saygı geçişi', artık Yüzbaşı Aker'in ölüm yıldönümü 5 Kasım'da düzenleyeceği anma programlarıyla devam edecek. Her yıl gerçekleştirilecek anma etkinlikleri AKSAN'la birlikte yapılacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Mustafa Ertuğrul Aker'in, dünya savaş tarihine geçen başarılarının ardından tevazu içinde Antalya'da yaşayıp 1961 yılında hayata veda ettiğini söyledi. “Antalya'da yazılan bu destanı çocuklarımıza anlatmak bizim görevimizdir" diyen Başkan Uysal, bu unutulmuş tarihi bilmenin ve her yıl hatırlamanın Türkiye'nin ve Antalya'nın geleceğine de katkı sağlayacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!