Yuvarlak masada 'Esad sonrası Suriye'

Güncelleme Tarihi:

Yuvarlak masada Esad sonrası Suriye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 09:41

Türkiye'nin başkanlığında İstanbul'da yapılan ve çok sayıda ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı Suriye konulu toplantıda Suriye halkına ek destek dahil atılabilecek ilave adımlar ve Esad sonrası bir Suriye'ye yönelik etkin ve muteber bir geçiş sürecinin koordinasyonunun ele alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Terörle Mücadele Küresel Forumu için İstanbul'da bulunan çok sayıda ülkeden temsilci ile Suriye konulu toplantıda bir araya geldi.

Türkiye'nin başkanlığında yapılan toplantı sonrasında yapılan başkanlık açıklamasında Katar Başbakanı ve ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Suudi Arabistan, Fas, Ürdün, İtalya, Almanya, Fransa, Mısır dışişleri bakanları ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile Kuveyt ve İspanya'dan üst düzeyli temsilcilerin Terörizmle Mücadele Küresel Forumu çerçevesinde İstanbul'da bir araya geldikleri belirtildi.

Açıklamada, “Bu bağlamda, Suriye halkına ek destek dahil atılabilecek ilave adımları ve Esad sonrası bir Suriye'ye yönelik etkin ve muteber bir geçiş sürecinin koordinasyonunu ele almışlardır” denildi.

Haberin Devamı

Başkanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Suriye muhalefetine destek sağlamak amacıyla bir Koordinasyon Grubu toplama konusunda mutabık kalmışlardır.

15-16 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak ve tüm muhalefeti kapsayacak koordinasyon toplantısına bir temsilci göndermeye de karar vermişlerdir.

Fransa'nın gelecek Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısının Temmuz ayı başında Paris'te yapılması yönündeki önerisini memnuniyetle karşılamışlardır.

Demokratik Suriye hedefine yönelik ortak çalışmalarını devam ettireceklerdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!