YUSİH'ten yabancı uyruklu mültecilere yardım eli

Güncelleme Tarihi:

YUSİHten yabancı uyruklu mültecilere yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 12:26

YUSİH'ten yabancı uyruklu mültecilere yardım eli

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde içerisinde 22 Sivil Toplum Kuruluşunun yer aldığı Yüksekova Sivil Toplum İstişare Heyeti (YUSİH),Türkiye'ye sığınan 700 Afganistan, Suriye ve Irak  uyruklu mülteciye yardım eli uzattı.
Ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyleTürkiye'ye sığınan 700'e yakın Afganistan, Irak ve Suriye uyruklu mülteci, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesine geldi. Burada kurulan çadırlarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren yabancı uyruklu mültecilere, YUSİH yardım eli uzattı. Beldeye giden YUSİH üyeleri, aralarında küçük yaştaki çocuk ve yaşlı kadınların da bulunduğu mültecilere, gıda ve giyim yardımında bulundu.
YUHİS üyesi  ve Öze Dönüş Derneği Başkanı İdris Akdağ, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 700 yabancı uyruklu mülteciye giyim ve temel gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Akdağ,"Ülkemize sığınan aralarında Afganistan, Suriye ve Irak vatandaşları olan mültecilere elimizden geldiği kadar topladığımız yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Çoğunluğu  kaçak yollardan gelen mülteciler genellikle Derecik Beldesini güzargah olarak kullanmaktadırlar.  Resmi kayıtları ve mülteci kamplarına sevkleri tamamlanıncaya kadar Derecik Beldesi'nde kalıyorlar. Bu süre zarfında sivil toplum kuruluşları olarak imkanlarımız ölçüsünde yardımlarda bulunduk.Şu an 700'e yakın mülteci olumsuz hava şartlarına rağmen yaşamlarını sürdürüyor. Bunlara öncelikli olarak temel gıda ve çocuklar için de giyim yardımında bulunduk." dedi
FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!