Yürüyen Köşk'e ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Yürüyen Köşke ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 11:57

Yürüyen Köşk'e ziyaretçi akını

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyaya verdiği çevre dersinin anıtı Yürüyen Köşk'e ilgi giderek artıyor.

1930 yılında Atatürk, mütevazı çiftlik evine değen çınar dalını kestirmemek için tramvay rayları üzerinde binayı 4.80 m kaydırtmıştı. Aslında evi yeniden yapmak daha kolaydı ancak verilmek istenen mesaj çok önemliydi ve köşk kaydırıldı. O yıllarda henüz çevre sorunları gündemde değildi. Mütevazı çiftlik evi o tarihten sonra Yürüyen Köşk olarak anılmaya başladı. Tema Vakfı Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan, Yürüyen Köşk’e olan ziyaretçi akınıyla ilgili, “Çevre sorunları dünyanın başına dert olmaya başladığı, iklim değişikliklerinin baş gösterdiği, susuzluğun, açlığın giderek yayıldığı dünyamızda Atatürk’ün verdiği mesajın önemi daha da artıyor” dedi.

Köşke yurdun dört bir yanından turlar düzenleniyor, öğrenci grupları başta olmak üzere her yaş grubundan insanlar akın akın Yürüyen Köşk'e geliyor.

Öte yandan Yalova Belediyesi’nin Anıtlar Kurulu’nun onayını alarak Yürüyen Köşk civarında yaptığı düzenlemeler devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!