Yurt öğrencilerine 'bağımlılık' semineri

Güncelleme Tarihi:

Yurt öğrencilerine bağımlılık semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 13:53

Yurt öğrencilerine 'bağımlılık' semineri

Haberin Devamı

OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, yurt öğrencilerine yönelik 'Bağımlılık Çeşitleri ve Teknoloji Bağımlılığı' konulu eğitim düzenlendi. 
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Karacaoğlan Yurt Müdürlüğü'ndeki etkinlikte sosyolog Kübra Akkaş öğrencilere bilgi verdi ve uyarılarda bulundu.
Ailede çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon ve elektronik oyunların bağımlılık yaratarak sorunlara yol açtığını anlatan Akkaş, şöyle devam etti:
"Bu noktada teknolojinin doğru kullanımının insanlara anlatılması gerektiği, teknolojik ürünlerin ve internetin sağlıklı kullanımının nasıl olması gerektiği önem kazanıyor. İl Müdürlüğümüzce okullarda verilen aile eğitimlerinde ebeveynlere teknoloji bağımlılığının nedenleri, bağımlı insanın özellikleri, bağımlılık oluşmasını önlemek için neler yapılması gerektiği ve bu konuda sorun yaşayan ailelere nasıl hareket etmesi gerektiği yönünde bilgilendirmeler yapılmıştır."
Daha sonra söz alan sosyal çalışmacı Elif Gürbüz ise şöyle koünuştu:
"Bağımlılık deyince birçok insanın aklına alkol ya da madde bağımlılığı geliyor. Ama aslında bağımlılık davranışsal bağımlılıkta olabiliyor. Yani internet bağımlılığı, kumar bağımlılığı, cinsel bağımlılık gibi birçok bağımlılık var aslında. Bağımlılık aslında insanın kendine zarar verdiği halde bırakmak istemesine rağmen bir takım davranışlardan kendisini alamamasıdır."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!