Yüreğir-Yakapınar arasında Kentkart dönemi

Güncelleme Tarihi:

Yüreğir-Yakapınar arasında Kentkart dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 13:42

Yüreğir-Yakapınar arasında Kentkart dönemi

Haberin Devamı

ADANA’da belediye otobüsleri ile özel halk otobüslerinde geçerli olan ve dolmuşlarda yaygınlaşan elektronik ücret toplama sistemi Kentkart, Yüreğir Otogarı ile Yakapınar Mahallesi (Misis) arasında da uygulanmaya başlandı
Uygulamanın başlatılması nedeniyle düzenlenen törene katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu güzergahta hizmet veren S.S. 200 Nolu Adana İli Yüreğir İlçesi Yakapınar Beldesi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerine 'hayırlı kazançlar' diledi. Kooperatif Başkanı Mehmet Güneş’i kutlayan Başkan Sözlü "Kentkart uygulamasını yaygınlaştırmamızdaki amacımız, ulaşım hizmetlerini kayıt altına almaktır. Bunu sağladığımızda Adana halkının ve çözüm ortağı olarak gördüğümüz ulaşım esnafının lehine düzenlemelerimiz devam edecek. Bu işin yürütücüsü, kural koyucusu, fiyat ayarlayıcısı olarak kendimize güveniyoruz" dedi. Başkan Sözlü, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile engellilerin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanırken sıkıntı yaşamaması konusunda esnafın hassasiyet göstermesini istedi.
Konuşmaların ardından Başkan Sözlü, Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık, kooperatif yöneticileri ve üyeler hep birlikte kurdele kesip, Kentkart uygulamasını başlattı. Sözlü, bir midibüse binip, Kentkart okutarak 'Hayırlı olsun' dedi.

ADANA,(DHA)

EŞ(21.5.2016 FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!