Yunusemre Belediyesi, Bosna Hersekli kadınları ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Yunusemre Belediyesi, Bosna Hersekli kadınları ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 18:41

Yunusemre Belediyesi, Bosna Hersekli kadınları ağırladı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Kadın ile Barış Projesi" kapsamında Bosna Hersek'ten gelen heyeti ağırladı. Konuk heyetteki Dünya Boşnak Kongresi Genel Sekreteri Almedina Zukorliç, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a inançlarının tam olduğunu belirtip, "Büyük ve güçlü Türkiye herkes için umuttur" dedi.
Bosna Hersek Zavidovici ve Kalesija Belediyeleri ile Bosna Hersek sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan 50 kişilik heyet, Yunusemre Belediyesi'ne ziyarette bulundu. "Kadın ve Barış Projesi" kapsamında Manisa'ya gelen heyet, Belediye Meclis Salonu'nda Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile toplantı yaptı. Toplantıya Başkan Çerçi'nin yanı sıra Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve Şule Uygur, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel de katıldı. Bosna Hersekli kadınları belediyede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Mehmet Çerçi, "Bosna Hersek Zavidovici Belediyesi, kardeş belediyemiz. Sadece Bosna Hersek'te değil bütün Balkanlar'da kardeşlerimiz, hatıralarımız ve acılarımız var. Yeni nesle tarih ve iman şuurunu vermemiz gerekiyor. Bizim kültürümüzde kölelik ve sömürgecilik asla olmamıştır. Dedelerimiz sömürgeci olsaydı bugün Balkanlar'da bir tane farklı din olmazdı. Bizim medeniyet anlayışımız, peygamberimizden gelmektedir. Hiçbir insana zorla dayatma yoktur. Medeniyetimiz yaratandan dolayı yaradılanı sevmek üzerinedir" dedi.
"EMPERYALİST GÜÇLERİN BİR DEĞİL BİRKAÇ YÜZÜ VAR?
Konuşmasında gündemi de değerlendiren Başkan Çerçi, emperyalist güçlerin Türkiye'nin güçlenmesini istemediğini söyledi. Belediye Başkanı Çerçi açıklamasında; "Onların isteği fazla gelişmeyen, büyümeyen, güçlenmeyen Türkiye'dir. Ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile beraber büyüyen, gelişen ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye haline geliyoruz. Bunu istemeyen Batılılar, Türk Bakanımızın Avrupa'daki vatandaşlarımızla buluşmasını istemiyor. Bu davranış insan hakları ile bağdaştırılamaz. Emperyalist Batılı ülkelerin bir değil birkaç tane yüzü var. Kendi medeniyetlerinin gereğini yapıyorlar. Biz de kendi medeniyetimizin gereğini yapacağız. Bizim medeniyetimizde insanlara zulmetmek yoktur. Türkiye'de milyonlarca göçmen kardeşimiz var. Burası anavatan. Her zaman gönlümüz sizlerle beraberdir. Bosnalı kardeşlerimizle ticari, ekonomik ilişkilerimizin de geliştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.
"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HERKESİN UMUDU"
Dünya Boşnak Kongresi Genel Sekreteri Almedina Zukorliç ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a inançlarının tam olduğunu belirterek, "Sizler ile aynı düşünceleri paylaşıp dua ediyoruz. Boşnaklarımız Cumhurbaşkanımıza büyük destek veriyor. Büyük ve güçlü Türkiye bizler için, herkes için umuttur" dedi.
BOSNALI HEYETTEN BAŞKAN ÇERÇİ'YE TEŞEKKÜR
Dünya Boşnak Kongresi Türkiye Koordinatörü Hamza Yavuz ise "Bosna Hersek'te savaş mağduru kadınlarımızın derneğine ait, onların anılarını ve mücadelelerini yazan bir kitabı Türkçe'ye çevirdik. Bosna Hersek'teki en büyük problemlerden birisi ekonomi. Bu amaçla kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik sosyo-ekonomik projeler başlattık" dedi.
Toplantının sonunda Bosnalı heyet, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye ülkelerindeki savaş yıllarının anlatıldığı kitap hediye etti. Başkan Çerçi ise heyet ile hatıra fotoğrafı çektirerek çeşitli hediyeler verdi. Konuk heyet, daha sonra Manisa'da bir takım ziyaretlerde bulunmak amacıyla belediyeden ayrıldı.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!