“Yunus Dedi Ki” İsimli Kaligrafi Sergisi

Güncelleme Tarihi:

“Yunus Dedi Ki” İsimli Kaligrafi Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 16:25

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTE (AÜ) TARAFINDAN DÜZENLENEN “YUNUS DEDİ Kİ” İSİMLİ KALİGRAFİ SERGİSİNE 7 FARKLI ÜLKEDEN 20 ESER KATILDI.

Eskişehir Anadolu Üniversite (AÜ) tarafından düzenlenen “Yunus Dedi Ki” isimli kaligrafi sergisine 7 farklı ülkeden 20 eser katıldı.
Eti Arkeoloji Müzesi’nde gösterime sunulan eserlerin açılış konuşmasını yapan Üniversitesi Grafik Bölümü Başkanı Tevfik Fikret Uçar, sergide bulunan 20 eserin 7 farklı ülkeden geldiğini hatırlattı. Amaçlarının dünyanın dört bir yanındaki sanatçıları tanıştırmak olduğunu söyleyen Uçar, “Bu organizasyon bizim 7 senedir yaptığımız kaligrefi tipografi etkinliği var. Onları da yine Yunus Emre teması çerçevesinde yapıyoruz. Amacımız, Yunus Emre nasıl “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım” demişse, biz de dünyanın dört bir yanından söz ve yazı ile kaligrefi sanatı ile kendini ifade eden sanatçıları bu etkinliğe davet ettik. Onları birbiriyle tanıştırıp, dünyaları yaklaştırmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
Ardından konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Naci Gündoğan ise, üniversite olarak Yunus Emre Haftası kutlamalarına katılmaya çalıştıklarını söyledi. Kutlamaların çeşitli etkinlikler ile devam edeceğini aktaran Gündoğan, “Biliyorsunuz bu hafta Yunus Emre Haftası olarak kutlanıyor şehrimizde. Üniversite olarak da Yunus Emre Haftası kutlamalarına bizler de çeşitli etkinlikler ile katılmaya çalışıyoruz. Bugünkü bu güzel mekanda yapılan sergi aslında bunun bir tezahürü, Yunus Emre temalı kaligrefi ve tipografi sergisi. Geçen yıl da aslında buna benzer bir serginin açılışını bu mekanda gerçekleştirmiştik. O dönemde de Eskişehir’in yoğun bir ilgisi olmuştu. Bu hafta içerisinde çeşitli etkinlikler ve konserlerle kutlamalarımız devam edecektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!