Yunanistan’a ayrılık tavsiye etti

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’a ayrılık tavsiye etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 10:30

ABD Başkanı Donald Trump’ın AB elçisi olacağı belirtilen ekonomist Ted Malloch, ekonomik sorunlarla boğuşan Yunanistan’ın euro bölgesinden ayrılması için çok güçlü bir sebep bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AB karşıtı açıklamalarıyla tepki çeken Ted Malloch, Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamada, Yunanistan’daki ekonomik duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. Malloch, “Sizce Yunanistan, AB’den ayrılmalı mı?” sorusuna, “Yunanların yerine konuşmak istemem ama bir ekonomist bakış açısıyla, muhtemelen Yunanistan’ın eurodan uzaklaşması için çok güçlü bir sebep var” dedi.

Malloch, daha önce de euronun ciddi sorunları olduğuna dikkati çekerek, “Bence sadece vefat etmekle kalmıyor, euronun gerçek sorunları da bulunuyor. Euro, önümüzdeki 1-1.5 yıl içerisinde çökebilir. Ben olsam 2017 yılında avro açığa satardım” demişti.
Başka bir açıklamasında da Malloch, “Sovyetler Birliği’nin yıkılmasına yardımcı olduğum bir diplomatik görevim vardı. Belki biraz ehlileşmeye ihtiyacı olan başka bir birlik vardır” diyerek AB’yi hedef almıştı.

Haberin Devamı

BRÜKSEL RAHATSIZ

Bu açıklamalar karşısında AP’deki büyük grupların liderleri de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’a mektup göndererek, Malloch’a “kötü niyetli tavrından dolayı” akreditasyon verilmemesini istemişti. Malloch’un yakın zamanda ABD Başkanı Trump tarafından ABD’nin AB Büyükelçisi olarak görevlendirileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!