GeriSeyahat Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır?

Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır?

Türkiye’ye yakın konumuyla Yunan adaları Türk tatil sevenlerin de tercihleri arasında yer alıyor. Akdeniz ikliminin bütün güzelliklerini yaşayabileceğiniz Yunan adalarına nasıl gidilir, Yunan adalarında nerede kalınır, 2016'da kapıda vize veren Yunan adaları hangileri merak ediyorsanız bu yazı sizin için.

Yunanistan'a vize mi alalım, kapıyı mı çalalım?
Yunanistan ve Yunan Adalarına yapacağınız gezinizde bir sıkıntı yaşamamanız için vize işlemlerini anlatarak başlayalım. Yunanistan Avrupa Birliği üyesi bir ülke olarak Schengen Vizesi ile ziyaretçileri kabul ediyor.

Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır

Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen ya da bu ülkeden transit geçiş yapacak umuma mahsus pasaportlu vatandaşlarımız için de vize almak zorunlu. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları ile Schengen müktesebatını uygulayan tüm Üye Devletlerin vatandaşları ise vize alma yükümlülüğünden muaf. Yani halk arasındaki adıyla yeşil pasaport sahibiyseniz kapılar size açık.

 Gidello Öneriyor: Yunanistan Turları

Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır

Yunanistan için Kapı Vizesi 2016
Vize süreçlerini kolaylaştırıp turizm gelirlerini arttırma isteyen Yunanistan 2012 yılından itibaren gerçekleştirmeye başladığı bir pilot projeyle vize alım kolaylığı için kapıda vize uygulamasını başlatmıştı. Ancak Haziran ayına geldiğimiz şu günlerde hala 2016 sezonu için yetkili makamlarca bir açıklama yapılmış değil. Bu uygulamanın devamı durumunda yaz sezonunda Yunan Adalarına yapılacak kısa süreli turistik gezilerde geçici vize uygulaması aşağıdaki şekilde yapılıyor.

Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır

Rodos, Kos, Samos, Midilli ve Sakız Adası kapıda vize uygulamasının geçerli olacağı 5 Ege Adası. Yunan Adaları’na seyahat edecek olan Umuma Mahsus Pasaport sahibi vatandaşlar Bodrum, Dikili, Foça, Marmaris, Fethiye, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Kaş gibi tatil yörelerinde adaları ziyaret etmeyi düşündükleri tarihten 3-4 gün önce gidip başvurarak biletlerini satın alıp gerekli belgeleri verip vize harçlarını ödeyerek vize işlemlerini kolay halledebilir.

Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır

Bu başvuru sırasında en az 6 ay geçerli pasaport, pasaportun fotoğraflı sayfasının renkli fotokopisi, 2 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf, elektronik ortamda doldurulmuş vize başvurusu, otel rezervasyon belgesinin örneği, gidiş-dönüş feribot bileti, vize harcı ve acente hizmet harcı belgeleri ile birlikte seyahat acenteleri yolcunun varış tarihinden 24 saat önce elektronik ortam üzerinden Yunan makamlarına göndererek izin alır.

Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır

YUNAN ADALARINA NASIL GİDİLİR?
Kos adasına en kısa ve en ekonomik seyahat seçeneği Bodrum-Kos arasında yapılan karşılıklı gemi seferleridir.  Ege Adaları'ndan en büyük ve en turistik olan Rodos Adası'na giderken Marmaris'ten kalkan Türk şirketlerine ait katamaran tipi teknelere binilebilirsiniz.

Yunan adaları: Nasıl gidilir, nerede kalınır

Kuşadası ve bu yıl başlayacak olan Seferihisar - Samos Adası seferleri ise yaklaşık 90 dakika sürer. Küçük ve sevimli Sakız Adası'na ise Çeşme'den kalkan 2 farklı tip seferle tercihinize göre 45 veya 90 dakika içinde ulaşabilirsiniz.

YUNAN ADALARINDA NEREDE KALINIR?
Sakız Adası için buraya, Rodos için buraya, Samos için burayaMidilli ve Kos için buraya tıklayarak her bütçeye uygun Gidello önerilerini görebilirsiniz.. Daha uzun süreli konaklamalar için ise günlük kiralık daireler hatta kamp olanakları yine tercih edebileceğiniz seçenekler arasında.

 Gidello.com tarafından hazırlanmıştır

False