'Yün Bebek' Adana Film Festivali'nde

Güncelleme Tarihi:

Yün Bebek Adana Film Festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 14:15

'Yün Bebek' Adana Film Festivali'nde

Haberin Devamı

MERSİN'de Toros Dağları'nda yaşayan Yörük kadınların öyküsünü ve kadına şiddeti konu alan 'Yün Bebek' filmi 23'üncü Uluslararası Adana Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.
Filmin yönetmeni ve yazarı Ümmiye Koçak, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 19-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivale Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun bir çalışması olan Yün Bebek ile katılacaklarını söyledi. Filmin eksi 20 dereceyi bulan soğuk havalarda çekildiğini ve kendilerine ‘New York Avrasya Film Festivali’nde ödül kazandırdığını belirten Koçak Adana Filmin Festival’den davet aldıklarını kaydetti. Koçak, "Filmimiz daha önce ‘Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde özel gösterim yapmıştı. Şimdi kendi doğduğum memleketimde gösterilecek. Bu anlamda çok mutluyum. Bizi oraya festivale davet eden başta, festival yönetimine ve Adana Büyükşehir Belediye başkanına çok teşekkür ederim" dedi.
FİLMİN KONUSU
Mersin'in Arsalanköy beldesinde çekilen Yün Bebek filmini Ümmiye Koçak yazdı ve yönetti. Toroslar'da yaşayan Yörük kadınlarının yaşamını konu edinen filmin oyuncu kadrosunu Arslanköylü Kadınlar Tiyatrosu üyeleri ve bölgede yaşayan köylü kadınlar oluşturdu. Filmde Anadolu kadının gözünden, kadına uygulanan fiziksel ve sözlü şiddet anlatılıyor.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!