Yumruğu attı, geziyor

Güncelleme Tarihi:

Yumruğu attı, geziyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2001 01:37

Kağıthane'de önceki gün Arif Calban Kültür Merkezi açılışı sırasında ATV muhabiri Mehveş Koçak'ı yumruklayan Saadet Partili Kağıthane Belediye Meclis Üyesi Hasan Danalıoğlu, dün gazetelerde arandığına dair çıkan haberler üzerine, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'ne teslim oldu.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na sevkedilerek ‘darp’ suçundan sorgulanan Danalıoğlu, serbest bırakıldı. Davanın açılıp açılmayacağına, savcılık tarafından yapılacak inceleme sonucunda karar verilecek. Kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan ve SP Genel Başkanı Recai Kutan'ın birlikte katıldıkları kültür merkezi açılışı sırasında, SP Kağıthane Meclis üyesi Hasan Danalıoğlu tarafından yumruklanan ATV muhabiri Mehveş Koçak dün sabah Şişli Etfal Hastanesi'ne giderek rapor aldı. Yüzüne savrulan yumruğun dudağını şişirmesi üzerine rapor alan Mehveş Koçak, daha sonra da Kağıthane Araştırma Büro Amirliği'ne başvurarak Hasan Danalıoğlu'ndan davacı olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Koçak'ın şikayet dosyası Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

İKİNCİ SİNCAN

TGC ile Basın Konseyi gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. TGC açıklamasında şöyle denildi: ‘‘Yıllar önce Sincan'da yaşanan saldırının bir benzerinin yeniden sahnelenmesi düşündürücü ve üzücüdür. Olayın bir başka üzücü yönü de saldırıya tanık olmalarına karşın eski ve yeni partinin genel başkanlarının duyarsız kalmalarıdır.Olayın takipçisiyiz.’’ Basın Konseyi Genel Sekreteri Vedat Demir de, ‘‘Bu tip saldırılar münferit olaylar olmaktan çıkarak belli zihniyet sahiplerinin basına yönelik tavrını ortaya koymaktadır’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!