Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı muhtarlarla bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı muhtarlarla  bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:45

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı muhtarlarla bir araya geldi

Haberin Devamı

Erkan ÇOBANOĞLU- Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)-HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, köy muhtarları ile bir araya geldi.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ile birlikte, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Uslu ve muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Vekili Kaymakam Kaşıkçı, 2018 yılında Yüksekova'nın doğalgaz kullanmaya başlayacağını söyledi. Kaşıkçı,"Doğalgaz iletim ihalesi bitti. Şehir içi dağıtım ihalesi de yarın yapılacak. Bu süreçten sonra biz 2018’de Yüksekova’da doğalgazı kullanmaya başlayacağız. Van’dan gelecek ana iletim hattının tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

ZARARLAR KARŞILANACAK



Yüksekova'da gerçekleştirilen oparasyonlarda zarar gören vatadaşların zararlarının karşılanacağını anlatan Kaşıkçı, "Operasyonlar sırasında vatandaşımızın bir toplu iğnesi bile zarar görmüşse varsa bunun zararı karşılanacak. Esnaflarımızın çoğunun zararlarına ilişkin süreçleri tamamlandı. Kayıtlı olmayan esnaflarımız vardı. Onların da problemleri çözüme kavuşturuldu. Az hasarlı evlere ilişkin tespit ve itiraz süreçleri vardı. Onlar da tamamlandı ve tereddütler giderildi. Ödemeler yapılıyor. Eşya zararları da önümüzdeki hafta itibariyle ödenmeye başlıyor" şeklinde konuştu.

SICAK ASFALT DÖNEMİNE BAŞLAYACAĞIZ



İlçe merkezinde sıcak asfalt kullanacaklarını ifade eden Kaşıkçı, "Yaklaşık 60 kilometrelik sıcak asfaltı karayolları yapacak. Bundan sonraki süreçte de köylerimizin zemini sağlam olan yollarına da sıcak asfalt dökeceğiz. Bu yıl ilk defa deneyeceğiz. Köy yollarımız ile ilgili bundan sonraki süreç sathi kaplama değil, sıcak asfalt yapma dönemi olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!