Yozgat'ta telekom altyapısı 4,5 G'ye uygun

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta telekom altyapısı 4,5 Gye uygun
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 17:14

Yozgat'ta telekom altyapısı 4,5 G'ye uygun

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- TÜRK Telekom Yozgat İl Müdürü Yusuf Kaplan, Yozgat’ta 3 bin kilometrenin üzerinde fiber ağın bulunduğunu ve yıl sonuna kadar tüm yerleşim birimlerinin 4.5 G kullanımına yönelik altyapıya kavuşturulacağını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında müşteriye kusursuz hizmet sunumu vereceklerini, bunun için müşteriye ek külfetin olmayacağının ifade eden  Türk Telekom Yozgat İl Müdürü Yusuf Kaplan, “4,5 G'nin kullanılmaya başlamasıyla aynı miktar kullanımda yüksek fiyat ödemenin veya 4,5G aboneliği için ücret alınması gibi bir durumun söz konusu değil. Bu teknolojiye uyumlu cep telefonu ve SIM karta sahip olanlar aboneliğini onaylamak şartıyla 4,5G'ye geçebilecek. SIM kart değişimleri ücretsiz olarak yapılıyor ve 10 gigabayt internet de hediye ediliyor” dedi.

Cihazın uygun olması halinde 1 Nisan'dan sonra Türkiye'nin 4,5 G üzerinden konuşma yapılan nadir ülkelerden biri olacağını dile getiren Kaplan, söz konusu teknolojinin yüksek görüntülü görüşme, çoklu oyunlar gibi imkanlar sağladığını bildirdi. 4,5G ile ihalesinde var olan lisansın 3 katına çıktığına işaret eden Kaplan, böylece ses ve data trafiğinin yüksek bir teknolojiyle kullanılacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!