Yozgat’ta Nevruz Bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta  Nevruz Bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 13:09

Yozgat’ta Nevruz Bayramı kutlandı

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta Nevruz Bayramı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Nevruz Bayramı kutlama etkinliği Kredi ve Yurtlar Kurumu Ahmet Efendi Erkek Öğrenci Yurdunda yapıldı.

Nevruz kutlamaları, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, nevruzun, yeni gün, yani yeni yılın ilk günü anlamına geldiğini söyledi. İbiş, “Atalarımız, yeni bir hayat, yeni bir başlangıç olan bu tarihi günü asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar, yumurta tokuşturdu, demir dövüp, nevruz ateşi üzerinde atlandı. Öğrenciler müzik eşliğinde halay çekip eğlendi. Program ağaç dikimi ve pilav ikramı ile son buldu.

Nevruz Bayramı kutlama programına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Jandarma Komutan Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!