Yozgat'ta kuşburnu tezgahları süslüyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta kuşburnu tezgahları süslüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 18:37

Yozgat'ta kuşburnu tezgahları süslüyor

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA) -YOZGAT’ta, kuşburnu meyvesi, son yıllarda reçel ve marmelat olarak pazar tezgahlarında yer almaya başladı.
Yozgat Çamlık Milli Parkı başta olmak üzere doğada kendiliğinden yetişen yaban meyvelerinden biri olan kuşburnu, marmelat ve reçele dönüştürülerek, pazarlarda satışa sunuluyor. Yozgat’ın köylerinde yoğun mesai harcanarak toplanan kuşburnu, ayıklama işleminin ardından evlerin bahçelerinde yakılan odun ateşinin üzerinde bakır kazanlarda kaynatılarak, marmelat ve reçele dönüştürülüyor. Kuşburnu meyvesinin kilosu 6 liradan satılırken, marmelat olarak ise 15 liradan satışa sunuluyor.
Yozgat Köylü Pazarı’nda, peynir, pekmez ve bal gibi gıda ürünlerinin yanında, yaban meyvesi kuşburnudan yapılan reçel ve marmelat satışı da yapan Abdullah Alataş, ev ürünü kuşburnu ürünlerinin çok lezzetli olması nedeniyle fazla talep edildiğini söyledi. Alataş, “Kuşburnu güzel bir kış meyvesi, her şeye iyi gelir. Kurutulan kuşburnunun çayı olur, marmelatı ve reçeli yapılır. Bu bitki özellikle kışın kaynatılarak içildiğinde grip hastalığına çok iyi gelir. Zahmeti çok, biraz uğraşmak gerekiyor ama sonucu çok güzel oluyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!