Yozgat’ta bu yıl içinde 290 meslek edindirme kursu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta bu yıl içinde 290 meslek edindirme kursu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 12:39

Yozgat’ta bu yıl içinde 290 meslek edindirme kursu açıldı

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde açılan 290 kurslara, bin 186 erkek, 2 bin 99 kadın olmak üzere 3 bin 285 kursiyer katıldı.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan, kilim dokuma, kitre bebek yapımı ve sepet örme kursları yoğun ilgi görüyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenay Daştan Sipahi, il genelinde çeşitli dallarda 290 kurs açtıklarını söyledi. Bazı kursların İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte açıldığını belirten Sipahi, “Kursiyerlerimiz katıldıkları kurslara göre günlük 20 ila 30 lira ücret almaktadır. Geleneksel el sanatlarının yaşatılması için kurslarımız var. Kilim dokuma, kitre bebek yapımı, sepet örme kurslarımız özellikle ev hanımları tarafından yoğun ilgi görüyor. Çinicilik ve ahşap yakma kurslarımıza da ilgi var. Ayrıca cam üzerine yazı yazma ve ahşap kesme gibi kurslarımız için yeni makineler aldık" dedi.

Kursları tamamlayan kursiyerlerin üretime yöneldiğini ve gelir elde ettiklerine de değinin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenay Daştan Sipahi, “Kursiyerlerimiz burada öğrendikleriyle evlerinde üretimlerini sürdürebiliyor, aldıkları siparişleri yapıp evlerine de ekonomik olarak katkı sağlıyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!