Yozgat'ta Bilim ve Kitap Dostları Derneği kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta Bilim ve Kitap Dostları Derneği kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 12:43

Yozgat'ta Bilim ve Kitap Dostları Derneği kuruldu

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA) -YOZGAT’ta, Bilim ve Kitap Dostları Derneği kuruluş sürecini tamamlayarak faaliyetlerine başladı. Bilim ve Kitap Dostları Derneği’nin genel kurul toplantısında kurucu başkan Ahmet Sargın, başkanlığa seçildi.
Bilim ve Kitap Dostları Derneği genel kuruluna Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu ve dernek üyeleri katıldı. Daha önce görev yaptığı yerlerde Bilim ve Kitap Dostları Derneği'nin kuruluşuna öncülük eden ve katkı sunan Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Yozgat'ta da bu derneğin kurulmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Yardımcısı Çakır, devletin toplum yararına çalışan ve özellikle eğitim ve kültürel alanda faaliyet gösteren derneklere her türlü yardımı ve desteği sağladığını belirterek, “Sizlerde inşallah kısa sürede faaliyetlerinize başlar ve Yozgat'ta bu alandaki boşluğu doldurursunuz. Genel kurulunuzun ve faaliyetlerinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Derneğin yapılan genel kurulu sonucu, Yozgatlı emekli öğretmen, şair-yazar Ahmet Sargın dernek başkanlığına seçildi. Sargın, üyelere teşekkür ederek birlik ve beraberlik içerisinde faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.
Sargın, “Böyle bir derneğin kurulması için bize destek ve katkıda bulunan Vali Yardımcısı Sayın Şükrü Çakır'a, Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu'ya ve siz üyelerimize teşekkür ederim. Birinci hedefimiz bir kitap kafe oluşturmaktır. Sonrasında istişarelerimizle faaliyet sahamızı genişleteceğiz” şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!