Yozgat’ta AFAD yaşanabilecek olaylara tatbikatlarla hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta AFAD yaşanabilecek olaylara tatbikatlarla hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 13:32

Yozgat’ta AFAD yaşanabilecek olaylara tatbikatlarla hazırlanıyor

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA)- YOZGAT Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaşanabilecek olaylara zamanında müdahale etmeye yönelik gerçekleştirdiği tatbikatlarda, eksiklikleri görüp, giderme imkanı buldu.
Kamu hizmetleri standartlarını yükseltmek amacıyla hazırlanan 5 farklı proje kapsamında tatbikatlar yapıldı. Yozgat il sınırları içinde meydana gelebilecek afetlerin, yerleşim yerlerini olumsuz etkilenmesi sonucu, can ve mal kaybını en aza indirmeye yönelik tatbikatlarda başarılı sonuç alındı. Yozgat merkeze uzak ilçelere intikal tatbikatı gerçekleştirildi. Hazırlanan proje kapsamında Yozgat’ın dört uç noktasına, AFAD ekiplerinin tüm araçlarla haberli ve habersiz 3 ayda bir intikali planlandı. Proje kapsamında kuzeydeki en uç nokta olan Aydıncık ilçesi Kazankaya köyüne gitmek üzere saat 09.00'da yola çıkan ekipler, Çorum ili Alaca ilçesi üzerinden  saat 09.55’de ulaşmayı başardı.
SU ALTINDA ARAMA
Yozgat AFAD İl Müdürlüğü Arama-Kurtarma ekibi, Çekerek Süreyya Bey Barajı ile Esenli Barajı’nda kıyada arama tatbikatı gerçekleştirdi. Ekipler, su üstü kurtarma, bot kullanımı, dalış, halat fırlatma tüfeği, sel istasyonu, insansız hava aracı, termal kamera ve gps cihazlarının kullanımı eğitimleri aldı. Su altı ve üstü kurtarma, harita yardımıyla yön bulma tatbikatları da gerçekleştirdi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!