Yozgat Valisi geçmişte farklı düşünüyormuş

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Valisi geçmişte farklı düşünüyormuş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 13:54

"Bar ve pavyonlar burayı tehdit eder hale gelmiştir. Buralar hem güvenlik açısından sakıncalıdır hem de aile huzuru açısından önemlidir" diyerek içkili 28 mekanı kapatan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, geçmişte kamu tarafından yapılan denetim ve disiplin uygulamalarını eleştirmiş. Yurtnaç, "İsanlar yanlış yapmazlar mı? Tabii ki evet. Fakat bu, ileride hata yapılacağı hesap edilerek önceden  ceza kesme  hakkını kimseye vermez..." demiş.

Haberin Devamı

Yozgat’ta faaliyet gösteren 28 içkili mekânı Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınladığı genelgeyle kapatan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın, kişisel internet sayfasında yazdığı “Denetlemek mi güven vermek mi?” başlıklı makalesiyle kamu tarafından yapılan denetim ve disiplin uygulamalarını eleştirdiği ortaya çıktı. 

‘DENETİM HER ŞEY DEĞİLDİR’

Yurtnaç’ın Erzincan Vali Yardımcılığı görevindeyken kaleme aldığı makalede şu ifadeler yer alıyor: “Denetim mekanizmasının önemini aileden başlayarak okula, kışlaya, toplum idaresine kadar yansıtabiliriz. Fakat disiplin ve denetim  her şey demek değildir. Eğer öyle olsaydı, en fazla eğitim ve üretimin hapishanelerde olması gerekirdi. Asıl olan, insanlara güvendir. Peki, insanlar yanlış yapmazlar mı? Tabii ki evet. Fakat bu, ileride hata yapılacağı hesap edilerek önceden ceza kesme  hakkını kimseye vermez… Güven, insanları sevmekle başlar, idaredeki hızla kendini gösterir, çalışanların ve halkın memnuniyetiyle sonuç verir.”

Haberin Devamı

VALİ NE DEMİŞTİ?

Aldıkları kararın içkili lokantalar ve kafeleri kapsamadığını, hem aileyi korumak hem de mekânların standardını yükseltmeyi hedeflediğini söyleyen Vali Yurtnaç, şunları söylemişti: “OHAL düzeni bozulmadan, hem toplum sağlığını ve aileyi korumak, hem de bu mekânların standardının yükselmesini sağlamak amacıyla bir bakıma elektrik verdik, herkes kendine gelsin burada. Bir dönem Karadeniz bölgesinde Rusya’dan gelen kişiler vardı. Toplumun ahlakını, sağlığını, güvenliğini tehdit eder noktaya geldiyse, bugün de bizim bölgemizde bar ve pavyonlar burayı tehdit eder hale gelmiştir. Buralar hem güvenlik açısından sakıncalıdır, hem de aile huzuru açısından önemlidir. Standardı düşük yerlerde hizmet sunan, vatandaşların girmekten imtina ettiği, korktuğu yerleri kapattık.”

Yozgat Valisi geçmişte farklı düşünüyormuş

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!