Yozgat Büyük Cami çevresinde yapısal düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Büyük Cami çevresinde yapısal düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 14:39

Yozgat Büyük Cami çevresinde yapısal düzenleme

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA) -YOZGAT Belediyesi tarafından başlatılan ‘Odun Pazarı Meydanı ve Otopark’ projesi kapsamında, eski müftülük binası ve lojmanları yıkıldı.
Yozgat Belediyesi tarafından başlatılan meydan ve otopark projesi kapsamında, Çapanoğlu Büyük Cami çevresinde bulunan belediyeye ait dükkanların yıkımının ardından, kamulaştırma çalışmaları da yapıldı. Eski müftülük binasında bulunan Merkez Kur’an Kursu, işadamı İdris Duyar tarafından yaptırılan yeni binaya taşındı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, proje kapsamında birçok işyeri ve binada kamulaştırma yaptıklarını belirterek, “İşin zor kısmını tamamladık” dedi.
Başkan Arslan, Yozgat’ın tarihi simgesi Büyük Cami’nin zamanla gelişigüzel yapılan iş yeri ve yapılar ile kuşatıldığını söyledi. Başkan Arslan, “Bu duruma son veriyoruz. Eski müftülük binasının yıkılmasıyla proje hızlanacak. Proje kapsamında yeni bir meydanın yanı sıra 250 araçlık bir yer altı otoparkını da Yozgat’a kazandırmış olacağız. Ayrıca yeni inşa edilen dükkanlar, tarihi caminin dokusuna uygun olacak. Düzenleme tamamlandığında yıllarca binalar arasında sıkıştırılıp kalan Çapanoğlu Büyük Camii yeniden gün yüzüne çıkacak” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!