Yörüklere Büyükşehir Belediyesinden yol desteği

Güncelleme Tarihi:

Yörüklere Büyükşehir Belediyesinden yol desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 16:28

Yörüklere Büyükşehir Belediyesinden yol desteği

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Anamur İlçesi Kaşpazarı Yaylası’na göç eden Yörükler, gelecek göç sezonunu sorunsuz şekilde karşılayacak. Binlerce Yörüğün kullandığı grup yolunda altyapı çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, stabilize yol çalışmasını da tamamlayarak göç yolundaki zorlukları ortadan kaldıracak.
Antalya sınırında olması nedeniyle Antalyalı ve özellikle Anamurlu göçmenlerin sıklıkla kullandığı Kaşpazarı Yaylası’nda çalışmalara başlayan ekipler, yayla yoluna ilk kazmayı vurdu. 450 metre rakımdan 2 bin 200 metre rakıma kadar onlarca mahalleye hitap eden ve binlerce vatandaşın yayla yolu olarak kullandığı 18 kilometrelik yola büzleri taşıyan ekipler, yağmur suları ve taşkınları kontrol altına alacak altyapı çalışmalarına başladı. Altyapı çalışmalarının ardından stabilize çalışmasına start verecek olan Büyükşehir Belediyesi, bahar aylarında başlayacak göç mevsiminde Yörüklerin daha güvenli ve kolay ulaşımla tanışmasına olanak sağlayacak. 1980’li yıllarda açılan ancak 45 yılı aşkın süredir bir daha hizmet alamayan Kaşpazarı yolu, daha rahat bir hale gelecek. Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nden Göçük, Gökçebelen, Çile, Esenpınar ve Doğanca Mahalleleri ile Anamur’un tüm mahallelerinin kullandığı yayla yolunda 680 metre büz döşemesi işlemine başlayan ekipler, Yörüklere rahat bir nefes aldıracak.
Yayla yolunu sıklıkla kullanan ve hayvancılıkla uğraşan İbrahim Püryan, ''Güngören Mahallesi’nden yaylamıza gidip geliyoruz. Bizlerin daha güvenli yolculuk yapabilmesi için ekipler çalışmalara başlamışlar. Allah razı olsun. Her geçişimizde aracımızın bir parçasını bu yolda bırakıyoruz. Bugün de egzozu koptu. İnşallah bundan sonra bu çile sona erecek. Bundan iyi hizmet olmaz. Yollarımız güzelleşirse yaylalarımıza daha fazla gelen giden olur'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!