Yorgancılar: "Kentsel dönüşüm hızlansın"

Güncelleme Tarihi:

Yorgancılar: Kentsel dönüşüm hızlansın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 09:59

Yorgancılar: "Kentsel dönüşüm hızlansın"

Haberin Devamı

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, son günlerde bölgede meydana gelen depremlere değinerek, "Kentsel dönüşüm biran önce tamamlansın" dedi. Ekonomide büyüme oranlarını artması için de hükümetten beklentileri olduğunu belirten Yorgancılar, bunun için de ekonomik istikrar sağlanması, katma değerli üretime odaklanılması ve eğitim sisteminin sanayi ile entegre edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO haziran ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, hem kent gündemini değerlendirdi hem de ekonomiye dair beklentilerini açıkladı. Son bir haftada bölgede meydana gelen depremler nedeniyle İzmir'in beşik gibi sallandığını hatırlatarak, "Depremi engellemek imkansız. Bunun çözümü kentsel dönüşüm ama dönüşümle ilgili önemli bir gelişme olmadı. O nedenle kentsel dönüşüm biran önce hızlandırılmak zorunda. Çünkü bu depremler hep olacak" diye konuştu.

"1 YILDA 20 KAT SERMAYE ARTIŞI NASIL MÜMKÜN OLABİLİYOR"

23 Mayıs'tan bu yana Manisa'daki farklı kışlalarda yaşanan zehirlenme olaylarını anımsatan Yorgancılar, "Askerlerimiz zehirlendi, hatta 1 askerimiz şehit oldu. Hepsinden sorumlu olan yemek şirketi sorgulanmıyor. Son olarak yemek şirketinin ihalesi feshedildi ama soru işaretleri giderilemedi. Çünkü, 1 yılda 20 kat sermayesini artıran bir şirketten bahsediyoruz. Hepimiz iş yapıyoruz. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

"EŞİT ŞARTLARDA ÜRETİM EN BÜYÜK ARZUMUZ"

Ekonomiyle ilgili görüşlerini de aktaran Başkan Yorgancılar, "Türkiye'nin yüzde 5 büyüdüğünü gördük. Bu başarılı bir performanstır. Referandumun hemen öncesi ve sonrasında, üretime dayalı, istihdamı destekleyen adımlar da oldukça etkilidir. Bunların devamının gelmesi ve üretimin önündeki tüm engellerin kaldırılarak, rakiplerimizle eşit şartlarda üretimin sağlanması en büyük arzumuzdur" dedi.

HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER

Sanayiciler ve iş dünyası olarak hükümetten beklentileri olduğunu da söyleyen Yorgancılar, "Öncelikle kısa vadede makro ekonomik istikrarın sağlansın. Orta vadede katma değerli üretime odaklanılsın. Uzun vadede ise büyük sıçramalar yapılabilmek için eğitim sisteminin üretimle entegre edilerek bilim ve teknoloji üretme kapasitesi güçlendirilsin" dedi.

YÜKSEKOVALI 20 ÖĞRENCİYE İZMİR TURU

Başkan Ender Yorgancılar, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ile yaptıkları görüşmeler sonucu orada okuyan 20 öğrenciyi 4 gün boyunca İzmir'e getirip ağırladıklarını söyledi. Yorgancılar, "İlk defa uçağa ve vapura binme imkanı bulan çocuklarımız Çeşme, Efes, Kuşadası gibi önemli bölgeleri de geziyorlar. İnanıyorum ki, hepsi gelecekte ülkemize önemli katkılar sunacaktır" dedi.

YILMAZ'DAN YÜRÜYÜŞ ÇIKIŞI

TEOG sınavlarında Türkiye ikincisi olan ve EBSO'nun eğitime destek olmak üzere Kiraz'ın korsal Cevizli Mahallesi'nde yaptırdığı EBSO Cevizli Ortaokulu'nda okuyan Kadir Karcı ile Hakkari Yüksekova'dan İzmir'e gelen 20 genç de meclise konuk oldu. Karcı'nın TEOG sınavında sadece bir soruyu yanlış cevaplayarak Türkiye ikincileri arasında yer aldığını söyleyen EBSO Meclis Başkan Vekili Işın Yılmaz, "Başarılarını katlanarak devam ettirmesini bekliyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun düzenlediği 'Adalet Yürüyüşü'ne de değerlendiren EBSO Meclis Başkan Vekili Işın Yılmaz, "Modern bir Türkiye'de bu kadar çatışmanın yaşanmaması gerek. Türkiye adına üzücü olan bu durum için ortak bir zeminde uzlaşma sağlanmalı. Zira, yabancı yatırımcılar bu durumu olumsuz algılamakta" dedi.

Meclis toplantısında konuşan başarılı öğrenci Kadir Karcı ise, düzenli çalışmayla başarıya ulaştığını söyledi. Karcı başarısı karşısında kayıtsız kalmayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'a da teşekkür etti.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!