Yöresel kilim dokumacılığı kursu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yöresel kilim dokumacılığı kursu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 17:52

Yöresel kilim dokumacılığı kursu açıldı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 12 kadının katıldığı yöresel kilim dokumacılığı kursu açıldı.

Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi'nin ilçe halkının ekonomisine katkıda bulunmak, kadınlara maddi destek sağlamak ve meslek edindirmek amacıyla yöresel kilim dokumacılığı kursunu Küçükköy Mahallesi'nde başlattı. Halı dokuma usta öğreticisi Zeynep Tuğ tarafından verilen ve 5.5 ay sürecek kursta 795 saatlik eğitim verilecek.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, 12 kursiyerin katılımıyla başlayan kursun kadınlara umut kapısı olacağını belirterek, "El sanatlarımızı yok edilmesini önlemek, aslına uygun olarak öğretip yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacı ile yöresel motiflerimizin işlendiği, unutulmaya yüz tutmuş yöresel kilim dokumasını canlandırmak amacıyla kilim kursunu açtık" dedi.

Usta öğretici Zeynep Tuğ da kursa katılanların dokudukları kilimlerin, kök boyalı kirmen ipiyle dokunan sarma ve ilikli kilimler olduğunu, aynı zamanda yöreye has olan çeşitli figürlerle çok güzel el sanatları ortaya çıkartmak için çalıştıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!