Yöresel Günler Şöleni Zeytinburnu’nda Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yöresel Günler Şöleni Zeytinburnu’nda Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 09:55

Her gün farklı bir yörenin kendine has lezzetlerinin ikram edileceği Yöresel Günler Şöleni, bu akşam saat 19.00’da Zeytinburnu’nda başlıyor.
Birbirinden özel mutfakları vatandaşlarla buluşturan Zeytinburnu Yöresel Tatlar Şöleni başlıyor. Anadolu’dan 25 ilin vatandaşlara ziyafet çekeceği şölende, Edirne tava ciğerinden Afyon sucuğuna, Kazak mantısından Diyarbakır cevizli lokumuna kadar birbirinden lezzetli yöresel yemekler görücüye çıkacak. Şanlıurfa, Giresun, Kars, Elazığ, Konya ve Bitlis gibi Türkiye’nin farklı iklimlerinden 25 bölgelenin yöresel tatlarını sergileyeceği Yöresel Günler Şöleni, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın katılımıyla başlayacak. Dokuz gün boyunca Anadolu ezgilerini taşıyan yemeklerin, kıyafetlerin, müziklerin ve bölgelere has kültürel eserlerin sergileneceği şölene Afganistan ve Kazak Türkleri de katılacak.
CİĞER TAVA EDİRNE’DEN KAHVELER MARDİN’DEN
Erzincan otlu peynirinden, Kazak pilavına, lahana sarmadan, Edirne tava ciğerine, Höşmerim tatlısından Afyon sucuğuna kadar birbirinden lezzetli yemeklerin vatandaşlara ikram edileceği şölende kuru fasulye, keşkek, lahana çorbası, mantı, pilav, Urfa biber salçası, Bitlis balı, Afyon kaymağı, çekme helva ve daha birbirinden nefis yemekler Zeytinburnu halkının beğenisine sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!