Yomra’da Kültür Sanat ve Ligarba Festivali coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yomra’da Kültür Sanat ve Ligarba Festivali coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 16:39

Yomra’da Kültür Sanat ve Ligarba Festivali coşkusu

Haberin Devamı

YOMRA(Trabzon),(DHA) – TRABZON’un Yomra ilçesinde Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kültür Sanat ve Ligarba Festivali’nin 9’uncusu yoğun katılımla gerçekleştirildi. Festivale katılan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, birlik-beraberlik vurgusu yaptı, geleneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

Yöresel sanatçıların katılımıyla coşkuyla gerçekleşen festivale, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından selamlama konuşması yapan Başkan Sağıroğlu, her yıl geleneksel hale gelen Ligarba Festivalinin ilçenin ve Demirciler Mahallesi’nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Sağıroğlu,  “Güzel bir hafta sonunda Yomralılar olarak böyle doğal bir yerde bir araya gelmek bizleri son derece mutlu etti. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Katılan herkese iyi eğlenceler diliyorum. İlçemiz, geleneklerine kültürüne son derece önem vermekte. Bu etkinlik de bunun bir göstergesi oldu.” Dedi

Konuşmasının ardından festivale katılan vatandaşlarla sohbet eden Sağıroğlu, özellikle çocuklarla da ayrı ilgilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!