Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gençtürk’ten sağduyu çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gençtürk’ten sağduyu çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 12:25

Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gençtürk’ten sağduyu çağrısı

Haberin Devamı

Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)- CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in, ‘Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanun Hükmünü İhlal’ suçlamasıyla, Yomra Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Sağıroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Gençtürk açıklamada bulundu. CHP’li Pekşen’in iddialarını belgesiz ve dayanaksız olduğunu savunan Gençtürk, milletvekili Pekşen ve Başkan Sağıroğlu’nun daha duyarlı ve saygılı olmalarını istedi.

Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Gençtürk CHP’li Haluk Pekşen’in Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkındaki iddialarına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Milletvekili Pekşen’in suç duyurusunu belgesiz ve mesnete dayanmayan ithamlar olarak değerlendiren Başkan Gençtürk muhtarlar olarak yaşanan durumdan rahatsız olduklarını söyledi.

‘HİÇBİR HUKUKİ SONUÇ ÇIKARAMAMIŞTIR’

CHP’li Pekşen’in sadece kişisel ihtiraslar için siyaset yapmasının kendilerini derdinden üzdüğünü belirten Gençtürk “Yargı yolunun açık ve hukukun olduğu bir ülkede kendisi de bir hukukçu olan Pekşen varsa elindeki belgeleri gider gerekli mercilere verir. Hukuki yollardan sonuçlandırır ve mahkeme kararlarını alır, basın huzurunda açıklar o zaman kendisine Yomralılar olarak hak veririz. Yanında da oluruz. Ama maalesef seçildiği günden bu güne kadar sadece söylemlerle, dedikodularla basında manşetlerle asılsız ithamlarda bulunup hiçbir hukuki sonuç çıkaramamıştır. Ülkemizde terör ve birçok sorun varken komşumuz olan Haluk Pekşen’in sadece kişisel ihtiraslar için siyaset yapması Yomralı muhtarlar olarak bizleri derinden üzmektedir” dedi.

PEKŞEN VE SAĞIROĞLU’NA CAĞRI

Belediye Başkanı Sağıroğlu ve CHP’li Pekşen’in olumsuz olarak basında gündem olmamaları, daha saygılı ve duyarlı davranmaları tavsiyesinde de bulunan Gençtürk “Sayın Pekşen geçtiğimiz aylarda ulusal bir TV programında kendinin, akrabalarının ve komşularının yaşadığı güzel ilçemizi mafya adası Sicilya’ya benzetmektense ilçemize ve yöremize daha iyi ve kalıcı hizmetleri getirilmesinde ön ayak olmasını beklerdik. Hastamızda, düğünümüzde, cenazemizde istediğimiz zaman ulaşabildiğimiz her zaman yanımızda olan zaman ve mesai saati gözetmeyen belediye başkanımız yine bu ilçenin evladı olan milletvekilimiz Haluk Pekşen tarafından hiçbir dayanak olmadan karalamaya çalışması biz muhtarları da rencide etmektedir. Umudumuz o dur ki bundan sonraki süreçte Milletvekilimiz Pekşen ve Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu’nun olumsuz şekilde basında gündem olmamalarını daha duyarlı, saygılı olmalarını ilçemiz adına beklemekteyiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!