Yılın örnek sürücüsü ve trafik görevlileri ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Yılın örnek sürücüsü ve trafik görevlileri ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 16:44

Yılın örnek sürücüsü ve trafik görevlileri ödüllendirildi

Haberin Devamı

BOLU, (DHA) - BOLU'da, 'Karayolları Trafik Güvenliği Haftası' nedeniyle düzenlenen törende yılın örnek sürücüsü ve yılın trafik görevlilerine ödülleri verildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, İl Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şehir içerisindeki trafik işaret ve işaretçileri konusunda çok büyük eksiklikleri olduğunu söyleyerek şöye konuştu:
"Gelişmiş ülkelere gittiğimizde gerek bu işaretlerin gerekse yol çizgilerinin hemen hemen şehrin tamamında düzgün bir halde olduğunu görüyoruz. Bizde ise yol çizgisi pek yok. İnşallah bu yıl içerisinde hem yol çizgileri hem de trafik işaretleri konusunda daha da iyi noktalara geleceğiz. Bu konuda Emniyet Müdürlüğümüz ile iyi bir çalışma yapacağız. Trafikte insana saygının en az olduğu ülkelerin başında bizim ülkemiz geliyor. Bizim ülkemizde aracı büyük olan, her zaman haklı durumda görüyor kendisini. Gelişmiş ülkelerde ise en zayıf olan en öncelikli oluyor. Yani yürüyen birinci öncelikli, bisiklet ikinci öncelikli olarak sıralanıyor. Bizde bunlar bu şekilde işlemiyor. Bizler ilk önce bu durumun önüne geçmek zorundayız. 'Trafik Eğitim Parkı' çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Karaçayır’da bir yeri bu iş için planlamıştık ama yer konusunda bir sorun yaşadık ve bunun üzerine takas usulü ile bir başka yer ayarladık ve inşallah bu yıl içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de gayreti ve desteği ile ‘Trafik Eğitim Parkı’ projemizi de hayata geçireceğiz."
Vali Aydın Baruş ise Trafik Haftası etkinliklerinin trafik kazalarının önüne geçilmesi için farkındalığın artırılması bakımından önemli olduğunu söyledi. Vali Baruş, "Türkiye'nin, son yıllarda elde ettiği ekonomik ve sosyal alanda elde ettiği kazanımlar, bu kazanımların istikrarlı olarak sürdürülmesi, kişi başına gelirin önemli oranda artması sonucunda yükselen refah seviyesi, insanların araç kullanma ve seyahat etme taleplerini artırmıştır. 2004 yılı sonu itibarıyla Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı 10 milyon 236 bin 357 iken, 2016 yılı şubat ayı itibarıyla 20 milyon 159 bin 183 olmuştur. Bolu’da ise 2016 Şubat ayı itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 102 bin 731'dir. Araç sayısının hızla artması sonucunda, karayolu kullanım yoğunluğunda da önemli bir artış meydana gelmiştir. Bu taleplerin gerektirdiği trafik güvenliği hizmetlerinin, en az maliyetle ve en kaliteli şekilde vatandaşlarımıza sunulabilmesi için, emniyet, jandarma, belediyeler ve tüm kamu kurumları olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Trafik ekiplerimiz, karayollarımızda güvenliğin sağlanması için gece gündüz demeden, görev bilinciyle vazifelerini sürdürüyorlar" dedi.
Konuşmaların ardından yılın trafik görevlileri ve yılın sürücüsüne ödülleri verildi. Jandarma Başçavuş Coşkun Gümüş, polisler Özer Salgıncı ve Sezgin Ayazguk, zabıta görevlisi Mutlu Tokuyucu, karayolları trafik teknik görevlisi Necdet Akgül, Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Kadir Şen ile trafikteki örnek davranışları nedeniyle sürücü Selahattin Demirel'e ödüllerini Vali Aydın Baruş verdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!