Yılın en iyi filmi ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ seçildi

Güncelleme Tarihi:

Yılın en iyi filmi ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 15:16

Yılın en iyi filmi ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ seçildi

Haberin Devamı

AKSARAY, (DHA) - AKSARAY Belediyesi’nin ana sponsorluğunda tamamı Aksaray’da çekilen ve şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayan ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filmi en iyi sinema filmi ödülünü aldı. Filmin Yönetmeni Kürşat Kızbaz ve film çekimine büyük katkı sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya Kültür Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından ödül verildi.

Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen edilen M. Celaleddin Ökten Ödülleri sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine konuşan Bakan Nabi Avcı, organizasyona ismi verilen M. Celaleddin Ökten’in imam hatip okullarının açılmasında büyük mücadeleler veren ender kişilerden biri olduğunu söyledi.

Yönetmen Kızbaz da, törenin başından bu tarafa duygusal anlar yaşadığını belirtip “Hem ödülü verenler önemli hem alanlar önemli. Bu ödüle vesile olanlar çok önemli. Somuncu Baba Aşkın Sırrı film 2 yıla yakın bir zamanda Aksaray gibi güzel bir coğrafya da dört mevsimde çekildi. Türkiye de ilk defa bir tasavvuf filmi, böylesine zengin oyuncu kadrosu ile uzun zamanda çekildi. İyi bir ekibe sahiptik. Şükürler olsun filmimiz yurt dışında da gösterimlerine başladı. 30 yakın ülkede film festivallerinde izlendi” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise film çekimlerine büyük destek veren isim olarak açıklandı. Başkan Haluk Şahin Yazgı, yılın en iyi sinema filmi seçilen ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’nın nasıl ortaya çıktığını şu sözlerle açıkladı; “Film, 3 yıl önce başlayan bir projenin ürünüdür. Ve bu projede emeği geçen bütün oyunlarımıza, teknik ekibi ve yönetmenimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!