Yıldırım’da 186 kursiyer evlilik ve aile okulu sertifikası aldı

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım’da 186 kursiyer evlilik ve aile okulu sertifikası aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 10:29

Yıldırım’da 186 kursiyer evlilik ve aile okulu sertifikası aldı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Yıldırım Belediyesi Evlilik ve Aile Okulu’nun 2016-2017 birinci eğitim dönemini başarıyla tamamlayan 186 kursiyer, sertifikalarını düzenlenen törenle Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin elinden aldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, uzman klinik psikolog Yalçın Kireççi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hayata geçirdikleri evlilik ve aile okulunun ilçedeki çiftlerin kuracakları hayatları sağlam temellere oturtmasında önemli katkılar sağladığını belirterek, “Sosyal projemizde bizlerle birlikte olan burada eğitim gören, aile kurmak isteyen gençlerimize ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi.



TOPLUMSAL DEĞERLERE SAYGI GÖSTERİYORUZ



Yıldırım Belediyesi Evlilik ve Aile Okulu’nun verdiği eğitimlerle evliliklerin sağlam temelli ve güçlü şekilde oluşmasına sağladığı katkının önemine değinen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Mutlu Yıldırım’ın mutlu ailelerle sağlanacağının bilinciyle okulumuzda evlenecek çiftlere ve evli çiftlerimize Aile İçi İletişim, Psikolojik Danışmanlık, Tıp ve Evlilik ile Kişisel Gelişim ve Toplumsal Cinsiyet konularında eğitimler verdik. Eşlerin kendilerini ve birbirlerini tanımaları, aile içi ilişkilerde empati kurma yaklaşımını özümsemeleri, aile sorunları ile baş edebilme becerileri kazanımları, eşlerin bireysel, toplumsal ve hukuki sorumluluk taşıyabilmeleri, aile bireylerinin yaşama sevinci ile birlikte hayatı paylaşabilmeleri ile aile ve toplumsal ilişkilerde değerlere uygun davranışlar geliştirmesini amaçladık” diye konuştu. Evlilik ve aile okuluna Yıldırımlıların gösterdiği ilgiden de bahseden Başkan Edebali, “2014-2015 eğitim döneminde 269, 2015-2016 döneminde 308 kursiyerimiz eğitimleri başarıyla tamamladı. Bugün de burada 2016-2017 birinci eğitim dönemini başarıyla tamamlayan 186 kursiyerimize sertifikalarını takdim ediyoruz” şeklinde konuştu.



MUTLU AİLE, MUTLU YILDIRIM VURGUSU



Aile bireylerinin günümüz şartlarında sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik değişimler karşısında zorlandığını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Aile üyelerinin bu konularda sorunlar yaşadıklarını görüyoruz. Biz de belediye olarak bu sorunlara karşı ailelerimize destek vermek adına bu projemizi hayata geçirdik” diye konuştu. Ailenin güçlü olmasının toplumu da güçlü kılacağını ifade eden Başkan Edebali, “Aile zayıfsa o milletin sadece ekonomik kriterlerle güçlü sayılması kabul edilemez. Bu sebeple bugün Avrupa, gelecek adına, aile kavramını koruyamamaktan korkmaktadır” dedi. Yıldırım’ın aile değerlerini yaşatan bir toplum olduğunu da vurgulayan Başkan Edebali, “Bizlerin de en büyük mirası, yarınlarımıza bırakacağımız değerlerimizdir. Donanımlı ve güçlü toplumların inşası doğru aile yapısı ile mümkün olacaktır. Bunu daha da geliştirmek adına bu okulumuz artan öğrenci sayısıyla hizmetine devam edecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.



Evlilik ve Aile Okulu’nun sertifika töreninde bir sunum gerçekleştiren uzman klinik psikolog Yalçın Kireççi, aile hayatının önemini anlatan aile ev alışkanlıklar isimli bir sunum gerçekleştirdi. Verdiği örnekler ile aile hayatının önemine vurgu yapan Kireççi, böyle bir okulu hayata kazandırdığı için Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.



FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!