Yıldırım: Fitneler yıldırmadı

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: Fitneler yıldırmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 22:09

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur oylamaları öncesinde, “Ne yaparlarsa yapsınlar, bu değişiklik teklifini biz oylarımızla Meclis’ten geçireceğiz” dedi. Yıldırım, “Fitneler, dedikodular bizi yıldırmadı, yolumuza devam ediyoruz. Grubumuza güveniyoruz” sözleriyle de olası fire iddialarına yanıt verdi. Yıldırım dün parti genel merkezinde öğle yemeğinde bir araya geldiği milletvekillerine seslendi.

Haberin Devamı

Basına kapalı toplantıda Yıldırım, önce ilk tur oylamalar sırasındaki tutumları nedeniyle vekillere teşekkür etti. Alınan bilgiye göre, “Grubumuz sağlam durdu” diyen Yıldırım, teklifin ikinci tur oylamalarda da 342 - 343 bandında bir oyla geçeceğine inandığını söyledi. Yıldırım, “Fitneler, dedikodular oluyor. Bunlara bakmayın. Birinci turda fitne ve dedikodular bizi yıldırmadı, yolumuza devam ediyoruz. Grubumuza güveniyoruz. Kürsü işgallerine fırsat vermediniz. Bacak ısırdılar burun kırdılar ama sırtları yere geldi yenildiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, anayasa değişiklik teklifini biz oylarımızla geçireceğiz. İkinci turda da aynı duruşu bekliyorum. AK Parti’de fire olmaz” dedi.

İSTEDİKLERİ OLMADI

Yıldırım, toplantıda “Getirmeyi düşündüğümüz cumhurbaşkanlığı sistemi, milletin sandıkta hem Meclis’i hem de hükümeti doğrudan seçmesine dayanıyor” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı sisteminde başbakanlığın olmayacağını vurgulayan Yıldırım, “Biz milletimize sevdalıyız koltuklara değil” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, MYK toplantısında ise CHP’nin oy verme işlemini yavaşlatma eylemi için, “Meclis başkanvekilimizin gösterdiği sabır önemliydi. Bu sayede istedikleri olmadı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!