Yılbaşına özel menü

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşına özel menü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 13:07

Yılbaşına özel menü

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da, yılbaşı hazırlıklarını sürdüren oteller, yeni yıl menülerini belirlemeye başladı. Hotel Su, yılbaşına özel hazırladığı 'Anadolu'dan Esintiler' adını verdiği özel menüyle misafirlerine ziyafet sunacak.

Antalya'nın şehir otellerinden Hotel Su, yılbaşı akşamı için hazırladığı zengin menüsüyle konuklarına ziyafet sunacak. 'Anadolu'dan Esintiler' adı verilen ana yemekte, farklı lezzetler aynı tabakta buluşturuldu. Kısık ateşte yavaş pişirilmiş dana kaburga, sarımsaklı dukkah, siyez bulgur, tulum peynirli patates kek, fırında istiridye mantar ve tereyağlı taragon sos ile birlikte servis edilecek.

Misafirlerine soğuk başlangıç olarak Girit ezmesi, bademli mantarlı zaho, babagannuş, çiğ köfte, kofik dolma, mini imam bayıldı, üç çeşit sushi mix maki sunacak Hotel Su, domatesli tart hamuruna sıkıştırılmış hindi, portakal kremalı ile top şişlerde köz biberli sarılı hindi pastırması, şeftalili hindi ciğer mous, Boşnak usulü kuru hindi, kimyonlu kaşar peyniri ve acı biber yağı ile lezzet kervanına devam edecek.

ARA SICAKTA GÜNEYDEN DOĞUYA

Ara sıcak olarak 'Gündeyden Doğuya' adlı patlıcan beğendili deniz mahsulleri, vol-ru-vent Uzakdoğu usulü susamlı jumbo karides, Japon yufkasına sarılı kıtır hindi masayı süsleyecek.

ŞEKERDEN TOPUKLU AYAKKABILI SUNUM

Her ayrıntısı ile yılbaşına özel hazırlanan menüde tatlı ise özenle seçildi. Şekerden yapılmış topuklu kadın ayakkabısı üzerine hazırlanan çikolatalı kestane tatlısı, frambuaz ve Frenk üzümü ile masada yerini alacak.

Aşçıbaşı Hüseyin Özdolombay, yılbaşı gala yemeğinde farklı bölgelerden lezzetleri bir araya getirmeye özen gösterdiklerini söyledi. Gala gecesi eğlencenin geç vakte kadar süreceğini göz önünde bulundurarak soğuk meze ve atıştırmalıkları ordövr tabağı yerine masanın ortasında konumlandırdıklarını söyleyen Özdolombay, "Ana yemek ve ara sıcak başta olmak üzere tatlıda ve hindide kestaneyi ön plana çıkardık ve taçlandırdık" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!