Yılbaşı için 10 bin fidan dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı için 10 bin fidan dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 19:28

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşı nedeniyle ormanlık alanlardan ağaç kesimini engellemek amacıyla 10 bin fidan dağıttı.

Manisa Orman İşletme Müdürlüğü yılbaşında ormanlardan ağaç kesilmemesi konusunda bilinç oluşturmak için "Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim" kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili İsmail Önal'ın da katılımıyla bir alışveriş merkezinde vatandaşlara 10 bin fidan dağıtıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürü Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyayla orman, ağaç sevgisi ve çevre bilincini geliştirerek, "yılbaşı çamı" olarak kullanılan ağaç türlerinin kaçak kesiminin önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kaçak kesimlerin önüne geçmek için ayrıca ağır yaptırımların uygulandığını ve bunun da sonuç vermeye başladığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Yıllar öncesi noel ağacı süslemek adına ormanlara girilip kaçak ağaç kesimi yapılıyordu ancak son yıllarda ağaç kesimi konusunda ağır yaptırımlar, başlattığımız kampanyalar çerçevesinde artık ağaç kesimi yok. Ülkemiz son yollarda ağaçlandırma seferberliği ile beraber ormanlık alanları artıran bir ülke haline geldi. Özellikle genç kuşağımız ağaç dikimi konusunda çok duyarlı hale geldi. Özellikle genç kuşaklarda ağaç sevgisini artırmak amacıyla birçok çalışmalar yapıyoruz. Bunun da meyvelerini aldığımıza inanıyorum. Vatandaşlarımız yeni yıl zamanı bu fidanları evlerinde süsleyerek noel ağıcı yapabilirler. Ertesi gün ise ister kendi diledikleri yere isterlerse bizim kendilerine göstereceğim yere fidanları dikebilirler."

Aydın, ceza mevzuatında orman tahribatının affının olmadığına işaret ederek, "Ağaç kesilmesi suçunun affı yoktur. Orman Kanunu’na göre ağaç kesmenin 10 yıla kadar hapis cezası vardır. Son yıllarda böyle bir durum yaşamadık ancak kesen olur ve tespit edilirse gereken ceza neyse uygulanır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!