Yıl sonunda EXPO savaşı

Güncelleme Tarihi:

Yıl sonunda EXPO savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2010 00:00

Expo fuarı için Türkiye’nin çeşitli illeri arasındaki rekabet, son yerel seçimlerde ‘arsenik savaşı’ yaşanan Ankara ve İzmir arasında yeni bir savaş başlattı. Ancak bu kez İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sadece Başkan Gökçek’e değil, Ankaralılar’a da laf attı. Kocaoğlu, “Ankara’ya ve Sayın Gökçek’e tavsiyemiz, kendilerine başka bir uluslararası etkinlik bulup onun üzerine yoğunlaşmalarıdır” dedi.

Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, İzmir’in EXPO adaylığı konusunda, “İzmir keyif yaptı, hiç çalışmadı; herkes ayrı telden çaldı” biçimindeki ifadelerinin “bir belediye başkanına yakışmadığını” kaydetti. İzmir’in, geleceğini şekillendirecek önemli bir proje olarak gördüğü ve benimsediği EXPO yolculuğuna kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

Öndeyiz iddiası

“Biz İzmir olarak, EXPO yarışında Ankara’nın çok önündeyiz. 2015 oylamasının yapıldığı günden itibaren, sanki bu yarışı hiç kaybetmemiş gibi çalışmakta ve inanmaktayız. 2020’ye ilişkin planlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her fırsatta çıkıp konuşmak, zihinleri bulandırmaya ve insanları karşı karşıya getirmeye çalışmak yerine, sağlam ve emin adımlarla hedefe doğru ilerlemeyi tercih ediyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!