Yıkılmaz kale

Güncelleme Tarihi:

Yıkılmaz kale
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 14:59

Sarı-morlar, çıktığı 7 maçında 6. galibiyetini alıp, iç sahada rakiplerine gol sevinci bile yaşatmazken, tecrübeli teknik adam iki takımın başında görev yaptığı karşılaşmalarda, sahayı hiç mağlup terk etmedi.

Haberin Devamı

Osmanlıspor’un Avrupa’daki ilerleyişi tüm hızıyla sürüyor. Eleme turlarında rakiplerini birer birer geçen sarı-morlar, gruplara da fırtına gibi başladı. Romanya liginin yenilgisiz lideri, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde elenip gruplara inen ekibi Staeua’yı Başkent’te ağırlayan Osmanlıspor, rakibini Diabate (penaltıdan) ve Umar’ın attığı gollerle 2-0 yenip, ilk haftayı lider geçti. Bu sezon ilk kez Avrupa’da boy gösteren Osmanlıspor, oynadığı 7. maçında 6. galibiyetini alırken, kendi sahasında rakiplere kalesini kapadı ve onlara gol sevinci yaşatmadı. Sarı-morların Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise iki ayrı takımın başında çıktığı Avrupa Kupası maçlarındaki yenilmezliğini sürdürdü.

19 MAÇTA 15 GALİBİYET

Osmanlıspor’un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Başkent ekibi ile 7, eski takımı Trabzonspor ile de 12 Avrupa Kupası maçına çıktı ve bunların hiç birinde yenilgi yüzü görmedi.
Akçay yönetimindeki Osmanlıspor, geçen sezon Süper Lig’i 5. sırada bitirerek, UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı.
Deneyimli teknik adam, Osmanlıspor ile UEFA Avrupa Ligi’ne 2. ön eleme maçıyla başladı. Bu turda Moldova temsilcisi Zimbru ile karşılaşan Başkent ekibi rakibini 2-2 ve 5-0’lık skorlarla turun dışına itti.
Osmanlıspor, 3. ön eleme turunda ise Estonya’nın Nomme Kalju takımı ile eşleşti. Mor-sarılılar rakibini evinde 1-0 yenerken, deplasmanda da şans tanımadı ve karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak, play off turuna yükseldi.
Play off turunda Danimarka’nın Midtjylland ekibi ile eşleşen Osmanlıspor, deplasmandaki ilk müsabakadan 1-0 galip ayrılarak, rövanş maçı öncesinde avantaj yakaladı. Rövanş karşılaşmasını 2-0 kazanan başkent ekibi yenilgisizlik unvanını sürdürdü.
Başkent ekibi, Akçay ile çıktığı 7 maçta 2 gol yerken, 15 golü de rakip ağlara gönderdi.
Mustafa Reşit Akçay, 2013-2014 sezonunda Trabzonspor ile başlayan Avrupa macerasında da mağlubiyetle tanışmadı. Trabzonspor ile UEFA Avrupa Ligi ön eleme, play off ve grup maçlarına çıkan Akçay, takımıyla 9 galibiyet ve 3 beraberlik yaşarken, yenilgi yüzü görmedi.
Akçay, UEFA Avrupa Ligi’nde Trabzonspor ve Osmanlıspor’un başında çıktığı 19 maçta, 15 galibiyet ve 4 beraberliğe imza attı. Tecrübeli teknik adamla takımlar toplamda 41 gol atarken, 13 golü de kalesinde gördü.
PAS TRAFİĞİNİ AKSATIP SONUCA GİTTİK
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Steaua Bükreş’in pas trafiğini aksattıklarını ve bunun da kendilerine galibiyeti getirdiğini söyledi.
Akçay, maçla ilgili değerlendirmesinde, Osmanlıspor camiası için çok önemli bir kariyer maçı oynadıklarını belirtip şunları söyledi:
“Rakibimize saygı duyup oyun içinde kaldık. Rakibin atak üstünlüğünü kaldırdık, pas trafiğini aksattık ve bu bize sonucu getirdi. Kadroda yaptığı rotasyon sayısı maç öncesi bizi düşündürdü. Ancak, oyuncuların katkısı rotasyonu doğruladı. Bu nedenle de çok mutluyuz. Üç kulvarda hareket ettiğimiz, eylemde bulunduğumuz için rotasyon çok önemli. Süper Lig’i önemsediğimi her zaman vurguladım. Sizi buralara lig getiriyor. Bu ligin kalıcı takımı olmalıyız. Hazırlıklara erken başlamamız beni tedirgin ediyor. Bunun bazı sonuçları olacaktır, bekliyoruz. Rotasyona bu yüzden gidiyoruz. Sistem oturdu diyemem çünkü bu o kadar da basit değil. Şimdi Adanaspor maçı var önümüzde ve çok önemli. Çünkü lige dönüşlerde problem oluyor. Bu yönde çalışmalar yapacağız. Zürih ile oynayacağımız maçı kazanmamız durumunda da gruptan çıkma hesapları yapmaya başlayacağız.”
Osmanlıspor Süper Ligin 4. haftasında, kendi sahasında ligin yeni ekiplerinden Adanaspor ile karşılaşacak. Yenikent Osmanlı Stadı’ndaki mücadele yarın saat 17.00’de başlayacak.
---------
Diabate golle tanıştı
-----------
Osmanlıspor’un sezon başında Fransa Ligi ekiplerinden Bordeoux‘tan transfer ettiği Diabate, resmi maçlarda mor-sarılı forma altında ilk golünü attı. Gerek Avrupa Ligi elemelerinde gerekse ligde oynadığı maçlarda gol sevinci yaşayamayan tecrübeli oyuncu, Staeaua Bükreş maçının ikinci yarısında kazanılan penaltıyı ağlara yollayıp takımını 1-0 öne geçirirken, gol suskunluğunu da bozdu. Maçın ilginç anlarından biri de ikinci golü atan Umar’ın, golden önce değiştirilmesi düşüncesinin kısa süreliğine askıya alınması oldu. Köşe atışı öncesinde kenara alınması beklenen oyuncu için, değişiklik tabelası biraz bekletilirken, bu esnada Umar, topu filelere gönderdi. Golden sonra, teknik ekip kararından vazgeçmedi ve Nijeryalı oyuncuyu kenara aldı.

Haberin Devamı

AVRUPA'DA TEK GALİBİYET

Haberin Devamı

Türkiye, futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Liginde, 4 takımla yoluna devam ederken, son hafta maçlarında tek galibiyet elde eden takım Osmanlıspor oldu. Sarı-morlar, sahasında Steau Bükreş’i 2-0 ile geçerken, grubun diğer maçında, Villareal, Zürih’i 2-1 yendiği için, gol averajı ile liderlik koltuğuna oturdu. Diğer temsilcilerimizden, Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grup maçında Benfica ile UEFA Avrupa Liginde de Fenerbahçe deplasmanda Zorya ile 1-1 berabere kaldı. Atiker Konyaspor ise kendi sahasında Shaktar Donetks’e 1-0 yenildi.

L Grubu’nun maç fikstürü:

29 Eylül Perşembe:
Zürih - Osmanlıspor
Steaua Bükreş - Villarreal
20 Ekim Perşembe:
Steaua Bükreş - Zürih
Osmanlıspor - Villarreal
3 Kasım Perşembe:
Zürih - Steaua Bükreş
Villarreal - Osmanlıspor
24 Kasım Perşembe:
Steaua Bükreş - Osmanlıspor
Zürih - Villarreal
8 Aralık Perşembe:
Osmanlıspor - Zürih
Villarreal - Steaua Bükreş

Haberin Devamı

TARAFTARDAN BÜYÜK DESTEK

Osmanlıspor ile Steaua Bükreş arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Kurban Bayramı’nın son günü oynanan ve şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Yenikent Stadı’nda saat 22.05’te başlayan mücadeleyi izlemek üzere stada 15 binin üzerinde seyirci geldi. Stadın çevresindeki yollara ve boş arazilere, yüzlerce araç park etti. Maç başlamadan önce ve maç çıkışında, yoğun bir araç trafiği yaşandı. Taraftarlar maç boyunca oyunculara büyük destek verirken, maç bitiminde sevince ortak oldular.

SAHA İÇİNDE AİLECE KUTLAMA

Osmanlıspor oyuncuları maç bitiminde sevinçlerini kendilerini tribünlere davet eden taraftarlarla kutlarken, bazı futbolcuların çocukları bu sevince saha içinde ortak oldu. Takımın golcülerinden Rusescu ve orta sahanın çalışkan isimlerinden Musa Çağıran, çocuklarını sevinç gösterisine kattı.

Haberin Devamı

GÖKÇEK’TEN PASSOLİG UYARISI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun E-Bilet’ten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gökçek, “Passolig kuruluş amacına bir türlü ulaşamıyor” diye konuştu.
Osmanlıspor-Steaua Bükreş maçında büyük bir taraftar desteği olduğunu belirten Gökçek, Passolig’in maçlar için sıkıntısını gördüklerini vurguladı. Passolig ile ilgili hem yönetim ile hem de Federasyon ile defalarca yapılması gerekenler konusunda tartıştığını dile getiren Gökçek şunları söyledi:
“Ancak bir türlü Passolig kuruluş amacına ulaşamıyor. Bunun ulaşamama sebebi de maalesef kulüplerimizden kaynaklanıyor. Çünkü belli bir yatırım yapıldı. Bu yatırımın karşılığında Passolig’in kuruluş amacı belli. Bu amaca uygun hareket etmek zorundayız. Bunda da en büyük görev Kulüpler Birliği’ne düşüyor. Sadece Federasyonun alacağı kararla değil Kulüpler Birliği ile alınacak karar da çok önemli. Bunu en yakın sürede yapmak zorundayız. Futbol demek, taraftar demek, seyirci demek. Bu işin keyfi, neşesi, her şeyi bu. Bir an önce bunu halledip taraftarı tribünlere çekmemiz lazım. İnsanlara gidip Passolig çıkartmak zor geliyor. Ona para yükleyip stada gelmek zor geliyor. Ancak bunu en yakın sürede halledeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!