YGA 2015 zirvesi toplandı

Güncelleme Tarihi:

YGA 2015 zirvesi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 11:36

Türkiye'nin önde gelen liderlik okullarından Young Guru Academy'nin (YGA) 2015 zirvesi Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Zirveye, Türkiye'nin her ilinden YGA gönüllüsü olmaya aday 2 bin 500 lise ve üniversite öğrencisi katıldı.

Haberin Devamı

Zirve açılışında konuşan YGA Başkanı Asude Altıntaş "YGA olarak bir çocuğun bilimden korkması yerine Nobel ödüllü bir Aziz Sancar olmasını istiyoruz. Bugün yeni YGA üyelerinin belirlenmesi için toplandık. YGA bana burada ikinci kez doğma şansı verdi. Umarım sizlere de hayallerinizi gerçekleştirmek için önemli katkılar sağlayacak" dedi.

YGA Kurucusu Sinan Yaman ise Asude Altıntaş'ı örnek göstererek, şunları söyledi:

"Asude ile bundan yedi yıl önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde eğitim alırken tanıştım. O zamanlar, Asude'nin başkan olabileceğini düşünebilir miydik? Asude yedi yılda çok büyük yol kat etti. YGA'nın neler yapabileceğini gösterdi. Asude bunu YGA'nın çift kanatlı mentorları, kendisine tanıklık eden gönüllüler, hayata karşı duruşu ve kendine güveni sayesinde yaptı."

Haberin Devamı

“ERKEN HAREKETE GEÇMEK ÖNEMLİ”

Konuşmacılar arasında yer alan Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu da erken harekete geçmenin önemini vurguladı. Terzioğlu, "Bizim ülke olarak zamanında, erken kalkıp harekete geçmemiz gerekiyor. Bunu yaparken birlikte hareket etmeliyiz. YGA'nın en büyük başarısı ‘birlikte yapabilmeyi’ hayal etmiş ve hayata geçirmiş olması. Ben gençlere sabah erken kalmalarını öneriyorum, hayallerini gerçekleştirmek için erkenden karar alıp harekete geçmeliler. Şimdi, YGA ile Arı Kovanı projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu toplumsal yatırımcılığı destekleyecek bir proje. 100 kişiden binlerce lira yerine 1 milyon kişiden birer lira toplayarak hayalleri hayata geçirmeyi hedefliyor" diye konuştu. Terzioğlu'ndan sonra konuşan Harvard ve MIT üniversitelerinden Prof. Dr. Mehmet Toner ise, “Ben buraya YGA'nın felsefesine ters düşen bir nedenle bencillik için geldim. Buraya sizinle bu hissi yaşamak için geldim. Bizim nesil, en iyiyi yapmayı biliyor. Sizin yapmanız gereken ise, yapılmamışı düşünmek ve hayat geçirmek. YGA'da hayallerinizi büyük; egonuzu küçük tutun” dedi.

“YGA BENİ İYİ HİSSETTİRİYOR”

FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ise, YGA’nın tıpkı su içmek gibi hayatının önemli bir parçası haline geldiğini söyleyerek, şöyle devam etti:
“YGA bana çok fazla yerden dokunuyor. Bu benim için su içmek gibi. Anormal bir tempoda çalışıyoruz. Ancak ben şu an yaptığım çalışmaları yapmıyor olsaydım, kendimi çok kötü hissederdim. YGA gibi sosyal sorumluluk projeleri akşam kafamı yatağa koyduğıum zaman beni iyi hissettiriyor. İşin verdiği tatmin buradakinin yanında çok sınırlı, burası benim için bir yaşam kaynağı.”

Haberin Devamı

“ŞİRKETTE ADALETİ LİDERLER SAĞLAR”

LC Waikiki CEO’su Mustafa Küçük de zirvede bir konuşma yaparak, “Ben ülkemdeki post-modern köleliği değiştirmek için bu işe girdim. Adalet benim şirketimde çok önemli. Atamalarda buna dikkat etmeye çalışıyoruz. Ama dünyanın birçok yerinde mağazamız var. Bu da adaleti sağlamayı zorlaştırıyor. Adaletli bir bakkal dükkanını, adaletsiz bir uluslararası şirkete tercih ederim. Şirkette bu adaleti sağlamak liderlerden geçiyor. YGA erdemli liderler yetiştirilmesi konusunda benim misyonumla örtüşüyor. YGA'ya adaletli ve erdemli lider yetiştirilmesi için destek oluyorum” dedi.

50 BİN BAŞVURUDAN 50’Sİ LİDERLİK OKULU’NA KABUL EDİLİYOR

Haberin Devamı

YGA Liderlik Okulu’na, her yıl 200 üniversiteden 50 binin üzerinde üniversite öğrencisi başvuruyor. Seçilen 4 bin kişi Güler Sabancı, Muhtar Kent, Hüsnü Özyeğin, Cem Kozlu gibi değerli isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı YGA Zirvesi’ne katılıyor. Zirve sonrası 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 kişi YGA Liderlik Okulu’na kabul ediliyor. Akademisyen, üst düzey yönetici, bilim insanlarından oluşan, aralarında Doğan Cüceloğlu, Ahmet Bozer, Mehmet Toner gibi isimlerin yer aldığı YGA Danışma Kurulu Üyeleri tarafından seçilen ve yetiştirilen YGA’lılar 1000 saatin üzerinde eğitim alıyor.

Bu yıl düzenlenen YGA 2015 zirvesine de Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden isimler katıldı. Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, LC Waikiki CEO Mustafa Küçük, FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Yazar Doğan Cüceloğlu, Harvard ve MIT üniversitelerinden Prof. Dr. Mehmet Toner katıldı.

Haberin Devamı

YGA 2015 zirvesi toplandı
“BU SİSTEM BİRÇOK KURUMA ÖRNEK OLACAK”

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu da, “YGA bir organizma. Kariyere değil, yaşama değer katıyor. Burada sistemin içinde özgürce yer alıyorsunuz. Hiç kimse bir yönetici gibi davranmıyor. Ben YGA’nın bu sisteminin önümüzdeki yıllarda birçok kuruma örnek olacağını düşünüyorum” dedi.


“BU EKİP İLERİDE ÇOK DAHA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAK”

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül ise, kendi öğrencilik yıllarından bahsederek, “Ben başarısız bir öğrenciydim. Bornova Anadolu Lisesi’ne yedekten girdim. Sınavlarda da bol bol kaldım. Babam askeri doktordu. Üniversite kursu için para verdi ve ben gittim tenis kursuna yatırdım. Üniversite sınavı tabii ki çok kötü geçti. Babama ne söyleyeceğim, diye düşünürken sorular çalındı. Sınav iptal oldu. Üç hafta deliler gibi çalıştım. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’ni kazandım. Üniversitedeyken notlarım iyi değildi. Ya farklı bir iş yapacaksın ya da yaptığın işi farklı yapacaksın. Bunu bir kitaptan öğrendim. Eğer bir probleme çözüm getiremezsen, onun en büyük parçası olursun” dedi. Yüngül, YGA’nın çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:“Ortak payda sevgi ve kalp. Bu olduğu zaman insanlara o gözle bakıyorsunuz. Bireysel olarak hareket ettiğinizde hiçbir yere gidemiyorsunuz. PİSA sınavına göre Türkiye’de yetişen insan kalitesi çok kötü bir yerde. YGA bunu daha ileri götürmek için önemli bir ordu inşa ediyor. İnanıyorum ki bu ekip ileride çok daha büyük işler başaracak.”

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!