Yetim ve öksüz çocuklara bayramlık

Güncelleme Tarihi:

Yetim ve öksüz çocuklara bayramlık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 18:24

Yetim ve öksüz çocuklara bayramlık

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN'da, İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Engelsizsiniz Vakfı tarafından yetim ve öksüz çocuklara bayramlık yardım yapıldı.
Belediye konferans salonunda düzenlenen etkinlikte 120 yetim çocuk’a bayramlık kıyafet, eşortman ve ayakkabı yardımı dağıtıldı. Programa Engelsizsiniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir, Başkanvekili Tunçay Okutan, Psikolog Dr. Sema Okutan, Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Fadıl Akkuş, aileler ve çocuklar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Engelsizsiniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir, "Ben de bir yetimim yetimliğin ne demek olduğunu iyi bilirim. İHH ekibine ve Salih amcaya teşekkür ederim. Ne kadar bir ayağımız İstanbul’da olsa da bir yanım Adıyaman’dadır. Adıyaman yarası benim yaramdır. Sevinci benim sevincimdir. Rabbim fırsat verdikçe ama şahsım olarak ama ekibimiz olarak her zaman bir elimiz bir ayağımız burada olacak. Nerede köşede bir gariban varsa rabbim bizlere inşallah fırsat versin. İmkan versin. Bunu sadece Adıyaman içinde söylemiyorum. Biz İstanbul’da bir vakıf kurduk. Engelsiz sizsiniz vakfı. Sadece engelliler vakfı değil. Bu vakfın amacı kurulma sebebi Türkiye en güzel köşesinde ulaşılmadık bir engelli kalmayınca kadar. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ne zaman yetim kardeşlerimiz ile ilgili bir ihtiyaç olursa engelsizsiniz vakfı olarak her zaman güzel Adıyaman emrindeyiz" dedi.
Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Fadıl Akkuş ise "İnsani Yardım Derneği uzun yıllar. Adıyaman’da ihtiyaç sahibi ailelerimize çocuklarımıza elimizden geldiği kadar imkanlarımız dahilinde hep yanlarında olmaya çalıştık. Bugünden sonra olmaya devam edeceğiz. Son 5 yıl içerisinde biz çocuklarımıza 248 çocuğumuza düzenli olarak hem bayram yardımları bayramlıklarını hem gıda yardımını ailelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Sadece maddi olarak değil aynı zaman da çocuklarımızı topluma doğru rehabilite etmek adına bu ülkeye doğru bir şekilde yetiştirmek adına eğitim faaliyetleri başlattık ve 5 yıldır gönüllü hocalarımız tarafından bu eğitimlere biz yaz kış demeden devam ediyoruz" diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından çocuklara kıyafet yardımı yapıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!