"Yeterli miktarda su tüketilmezse cildiniz hiçbir bakıma karşılık vermez"

Güncelleme Tarihi:

Yeterli miktarda su tüketilmezse cildiniz hiçbir bakıma karşılık vermez
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 15:44

"Yeterli miktarda su tüketilmezse cildiniz hiçbir bakıma karşılık vermez"

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)- YETERLİ miktarda su tüketilmezse cilt için kullanılan ürünlerin işe yaramayacağını dile getiren Uzman Estetisyen Filiz Çekin, ''İsterseniz dünyanın en iyi ve en yararlı ürünlerini kullanın, yeterli miktarda su içmiyorsanız asla işe yaramaz. Öncelikli olarak en iyi cilt bakımı su ve nemden geçer" dedi.

"2 LİTRE SU İÇMİYORSANIZ HİÇBİR ÜRÜN CİLDİNİZDE İŞE YARAMAZ"

Kozmetik ürünlerin günde en az 2 litre su içilmezse cilt için yararlı olmayacağını dile getiren Uzman Estetisyen Filiz Çekin, "Kullandığınız pahalı kozmetikler, çeşit çeşit ürünler, A,E, C ve daha bir çok vitamin barındıran kremler ve çeşitli yağları içerisinde bulunduran hafif ya da yoğun cilt bakım ürünleri eğer su içmiyorsanız bir yararı olmaz. Neyi kullanırsanız kullanın eğer gün içinde en az 2 litre su içmiyorsanız hiçbir ürün cildinizde işe yaramaz. Cilt, neme aşıktır ve en yakın dostu nemdir. Cilt ilk nemini içeceğiniz sudan alır. 30 günlük deneme kürü yapıp, günde 2 litre su içip cildinizdeki değişikliği gözlerinizle görmeniz mümkündür. Eğer düzenli ve yeterli miktarda su tüketmiyorsanız, cildiniz hiçbir bakıma karşılık vermez, verirse de geçici verir" dedi.

"CİLDİ SÜREKLİ AŞIRI ŞEKİLDE TEMİZLEMEK CİLDİNİZİ YORAR"

Cilt temizliğinde kullanılan ürünlerin sürekli kullanımının cildi yoracağına değinen Çekin, "Cildi sürekli aşırı şekilde temizlemek de sanılanın aksine cildiniz için yararlı değildir ve cildinizi yorar. Sabah uyandığınızda ılık su veya süt ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Süt ve su geceden sürülen nemlendiricileri harekete geçirecektir. Sütün içinde bulunan laktik asit, cildinizi temizlemek için ihtiyaç duyduğunuz şeydir. Limon suyu, domates, ananas suyu ve turunçgillerde de doğal asitler bulunur. Fakat her biri bilinçli şekilde ve kararında kullanılmalıdır" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!