'Yeter'in Düş'leri Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Yeterin Düşleri Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 12:59

'Yeter'in Düş'leri Antalya'da

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'nin ünlü ressamlarından Hanefi Yeter'in retrospektif (geriye dönük) çalışmalarından oluşan resim ve heykel sergisi, Antalya'da açıldı.

Orkun&Ozan Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışını Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, galeri sahibi ve sanat danışmanı Himmet Öcal yaptı. Ressam 71 yaşındaki Hanefi Yeter'in katılamadığı sergi, Antalyalı sanatseverlerin büyük ilgisini çekti.

Himmet Öcal açılışta yaptığı konuşmada, hayatta olan veya olmayan sanatçıların eserlerini Antalyalılarla buluşturmaya çalıştıklarını, bunun heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Hanefi Yeter'in sanat yaşamında 50 yılı geride bıraktığını da vurgulayan Öcal, "İnsanların hüzünlerini, sevinçlerini, düşlerini, kurduğu ilişkileri tuvallerine aktarıyor. Metal heykel çalışmaları da var" dedi.

Hanefi Yeter'in bugüne kadar 90'ın üzerinde kişisel sergi açtığını vurgulayan Himmet Öcal, "Almanya'nın Berlin şehrinde 5 duvar resmi, 2 seramik cephe, 2 mozaik pano, 1 heykel, Darmstadt şehrinde de 3 duvar resmi bulunuyor. Antalya, Mersin, Ankara, Denizli, Trabzon, Aydın, Nevşehir, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep, Tarsus ve Bursa'da da 100'den fazla heykel ve rölyef çalışması var" diye konuştu.

Hanefi Yeter'in retrospektif resim ve heykel çalışmalarının yer aldığı sergi 28 Şubat Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!