Yeşilyurt'ta çiftçilere yönelik toplantı

Güncelleme Tarihi:

Yeşilyurtta çiftçilere yönelik toplantı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 11:18

Yeşilyurt'ta çiftçilere yönelik toplantı

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)-TOKAT'ın Yeşilyurt ilçesinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün işbirliği ile 'Süt Sığırcılığı' paneli düzenlendi.

Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen panele Vali Cevdet Can, Yeşilyurt Kaymakamı Ömer Kıraç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş ve çiftçiler katıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir ve Yeşilyurt Kaymakamı Ömer Kıraç ilçenin genel durumu ile ilgili bilgiler verdi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin ise, ilçenin tarım ve hayvancılıkta önemli bir yeri olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılığa katkı sağlamak amacıyla çiftçileri bilgilendirmek istediklerini söyledi.

"BU TOPRAKLARIN SAHİPLERİ SİZLERSİNİZ"

Vali Cevdet Can, Yeşilyurt’un bereketli topraklarının atıl bırakılmaması gerektiğini söyledi. Atıl bırakılan yerlerde gelişmenin, kalkınmanın mümkün olmayacağını dile getiren Vali Can, "Yeşilyurt’ta araziler çok parçalanmış. Bu arazilerin mülkiyette olmasa bile hizmette birliğini sağlayacağız. Eğer bunu yapamazsak büyüyemeyiz, kalkınamayız, gelişemeyiz. Bu toprakların sahipleri sizlersiniz. Bizler sizlere destek kuvvetiz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Sedat Karaman’ın yaptığı panelde, panelistler Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Yrd. Doç. Dr. Numan Kılıçalp, Tokat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Sırrı Karyağdı ve Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürü Hakan Afacan, süt sığırcılığı konusunda çiftçilere bilgiler verdi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!