Yeşilköy'de tiyatro şenliği

Güncelleme Tarihi:

Yeşilköyde tiyatro şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 11:00

Yeşilköy'de tiyatro şenliği

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde 2 yıl aranın ardından 'Yeşilköy Köy Seyirlik Oyunları Tiyatro Şenliği' yapılacak.

Yeşilköy Mahallesi'nde 2008- 2013 arasında kesintisiz 6 yıl yapılan Yeşilköy Köy Seyirlik Oyunları Tiyatro Şenliği'ne maddi imkansızlıklar nedeniyle 2 yıl ara verildi. Bu yıl yeniden yapılmasına karar verilen şenlik 10- 12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenliğin ilk gününde Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı bir perdelik 'Entrikalı Dolap' adlı oyunla sahne alacak. İkinci gün Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatrosu'ndan Ayhan Rüzgar'ın tek kişilik oyunu 'Düz Mantık Hikayeleri' sahnelenecek. Üçüncü gün ise Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Ayhan Rüzgar'ın tek perdelik 'Organik Komedi' oyunuyla izleyicinin karşısına çıkacak. Yönetmenliğini Yeşilköylü tiyatro sanatçısı Müfit Kayacan'ın yaptığı oyun öncesi şarkıcı Soner Arıca konser verecek.

Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülsüm Karakitapoğlu, "Yeşilköy Mahallesi'nde 1950'li yıllardan bu yana tiyatro oyunları oynanıyor. 2 yıl ara verdiğimiz şenliğimizle bölge halkını yeniden tiyatroyla buluşturuyoruz, sanatla buluşturuyoruz. Ayrıca bu şenlik için gelecek yıllarda başta Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi'nden destek bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!