Yeşilay'dan tedavi gören çocuklar için oyun odası

Güncelleme Tarihi:

Yeşilaydan tedavi gören çocuklar için oyun odası
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 17:49

Yeşilay'dan tedavi gören çocuklar için oyun odası

Haberin Devamı

YEŞİLAY Manisa Şubesi öncülüğünde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın yataklı servisinde tedavi gören çocukların psiko-sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve tedavi süreçlerinin desteklenmesi amacıyla çeşitli çalışmaların yürütüleceği çocuk oyun odası açıldı.

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın yataklı servisinde tedavi gören çocuklar için çocuk oyun odası açıldı. Yeşilay öncülüğünde, Manisa Fotoğraf Derneği (MAFOD) ve Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün de destekleriyle yapılan çocuk oyun odasının açılış törenine; MCBÜ Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Yeşilay Manisa Şubesi Başkanı Salih Fulcun, Manisa Fotoğraf Derneği Başkanı Nazmi Çaykara ve Sosyal Hizmetler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Şahin ile Merkezin Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

MAFOD, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendiği fotoğraf sergisinden elde edilen tüm gelirini Mavi Kırlangıç Çocuk Oyun Odası'na bağışladı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de Oyun Odası'na kitap bağışında bulundu. Yataklı tedavi hizmetinden yararlanan çocukların psiko-sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve tedavi süreçlerinin desteklenmesi amacıyla oyun odasında, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimliğine bağlı Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi denetiminde sosyal hizmet bölümü öğrencileri tarafından çeşitli çalışmalar yürütülecek. Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında yaptıkları çalışmalar arasında en önemlilerinden birisinin bu proje olduğunu belirten Yeşilay Başkanı Salih Fulcun, çocuk kulübünün faaliyetlerine sponsor olacaklarını ifade etti.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!